LIFESTYLESport

7 manieren om even snel te kunnen sporten

Je wil sporten maar je hebt niet veel tijd door je studie, geen nood, er zijn genoeg manieren om je in het zweet te werken zonder dat het je veel tijd kost.

1/ Gebruik sportapps 

Er bestaan heel wat sportapps die je op je smartphone kan downloaden. Zo kan je beetje bij beetje beginnen met trainen en je richten op het deel van je lichaam waar je aan wilt werken. Bovendien slokken deze apps niet veel van je tijd op. De meeste bieden dagelijkse oefeningen van amper 20 minuten (ik heb er twee op mijn telefoon staan en ik vind ze te gek).

2/ Kijk YouTube-video’s

Als je thuis bent en wil trainen maar je weet niet hoe, dan raden we aan een aantal YouTube-sportvideo’s te kijken die je kunnen helpen om in beweging te komen. Ze waren vooral populair tijdens de lockdown!  

3/ Doe op een fijne manier aan sport: met een spelcomputer

Zit je graag achter je spelcomputer? Prima, dan stellen we voor dat je sport en amusement combineert. Het populaire spel ‘Just Dance’ is je bekend, toch? Als je dol bent op dansen en je graag stoom afblaast, is dit spel zeker iets voor jou.Je kunt alleen of samen met je vrienden calorieën verbranden

Er zijn genoeg andere spellen om aan sport te doen. We kunnen je ook nog ‘Ring Fit Adventure’, ‘Beat Saber’, ‘Mario Golf: Super Rush’ warm aanbevelen. 

4/ Ga shoppen 

Wie zei dat winkelen geen sport was? Je zou ervan versteld staan hoeveel calorieën je verbrandt als je gaat winkelen. Dus als je nieuwe kleren nodig hebt voor deze zomer, maak er dan ook meteen een mooie wandeltocht van. Het zal je lichaam (maar niet je portemonnee) goed doen. 

5/ Ga wandelen

Ja, ja, we kunnen het niet vaak genoeg benadrukken, wandelen is een geweldige manier om te bewegen! Ga wandelen in plaats van het openbaar vervoer of de auto te nemen.  Neem de trap in plaats van de lift. Ga wandelen en haal een frisse neus (vooral tijdens blok- en examenperiodes).  

6/ Doe je verplaatsingen met de fiets

Kan het eenvoudiger? Ideaal moment om te gaan fietsen, in plaats van de auto of het openbaar vervoer te nemen om naar de les te gaan of boodschappen te doen. Je doet aan lichaamsbeweging én het is goed voor de planeet. Bovendien kan je met deze geweldige tweewieler alleen of met je vrienden geweldige ritjes maken. Dus ga ervoor!

Heb je een hometrainer, dan is het ook tijd om erop te gaan zitten! Je kunt fietsen en tegelijk televisie kijken bijvoorbeeld.

7/ Wall sit

Geen kant-en-klare smoesjes meer om te gaan sporten. Wij hebben DE oplossing! Als je niet veel tijd hebt, stellen we een eenvoudige oefening voor om je bovenbenen en spieren in je buik, rug en billen te trainen. We hebben het hier over muurzitten. Ja hoor! Deze oefening kun je overal doen! Het enige wat je nodig hebt is een muur. Je kunt deze oefening makkelijk doen wanneer je op bus, tram of trein staat te wachten, wanneer je in de rij staat te wachten voor de aula of zelfs voor de televisie wanneer je je favoriete serie aan het kijken bent.

Volg ons op Instagram en TikTok!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite