in , ,

5 redenen om kerstkaarten te schrijven als student

@Pexels - Jonathan Borba

De kerstboom, warme lichtjes, gezellige sfeer… het is bijna Kerst! Wat dacht je ervan om dit jaar geen berichtjes te versturen, maar wel kerstkaarten? Het neemt wat meer tijd in beslag, maar het is echt wel de moeite. Kotplanet geeft je vijf redenen om kerstkaarten te schrijven als student.

1/ Warmte verspreiden

Kerstkaartjes sturen naar vrienden en familie, helpt je om warmte te verspreiden tijdens de feestdagen. Het mag dan wel een kleine geste zijn, toch brengt het een vleugje vreugde tijdens de koude en donkere winterdagen.

2/ Creatief bezig zijn

Als je even een break wilt van al die deadlines en het studeren, dan kan je ervoor kiezen om niet enkel kerstkaarten te schrijven, maar ze ook zelf te maken. Door creatief bezig te zijn, ontspan je en verminder je de stress van school en andere zaken die je bezighouden. Het maakt je kerstkaartje ook net dat tikkeltje persoonlijker!

3/ Goede doelen steunen

Studenten die toch geen tijd of zin hebben om zelf kerstkaartjes te maken, kunnen ervoor kiezen om kerstkaartjes te kopen. Als je dit bewust doet, kan je zelfs nog je steentje bijdragen aan de maatschappij. Hoe? Tijdens de kerstperiode verkopen veel goede doelen kerstkaartjes. Als je er dan wat koopt, dan steun je dat goede doel in kwestie.

4/ Tradities in ere houden

Kerstkaartjes schrijven is een traditie die al enige tijd meegaat. De laatste jaren maken steeds meer mensen gebruik van hun telefoon, tablet of computer, waardoor er steeds minder kerstkaartjes verstuurd worden. Studenten die deze traditie in ere willen houden, kunnen dus kerstkaartjes sturen!

5/ Verbinding met familie en vrienden

Tot slot zorgt het sturen van kerstkaartjes ook voor verbinding met familie en vrienden, zeker met zij die ver weg wonen. Door herinneringen te delen en zelf een kaartje te maken of te schrijven, geef je iets persoonlijks. Het zijn de kleine dingen die het verschil maken, nietwaar?

Waar wacht je op? Het is tijd om te beginnen schrijven! Wij wensen je alvast veel plezier toe. Laat ons via onze socialemediakanalen weten waarom jij zo graag kerstkaartjes schrijft.

Wil je meer studentennieuws? Volg ons zeker via TikTok.

Written by Kotplanet

What do you think?