FunONTSPANNING

6 boeken die je als student gelezen moet hebben

Als student moet je al heel wat lezen voor school, waardoor een boek vaak niet wordt gekozen wanneer je even vrije tijd hebt. Maar boeken zijn net de manier om de wereld nog beter te begrijpen of om jezelf nog beter te leren kennen. Als student is het dus de uitgelezen tijd (snap je het? 😉 ) om boeken te gaan lezen. We sommen hier 5 boeken op die je ongetwijfeld niet meer kan loslaten wanneer je eraan begint. 

1/ I’m glad my mom died – Jennette McCurdy 

De generatie die nu aan het studeren is, heeft ongetwijfeld vroeger nog naar de Nickelodeon-shows ‘iCarly’ en ‘Sam & Cat’ gekeken. Jennette McCurdy, die het hoofdpersonage Sam in beide series vertolkt, heeft een boek geschreven over haar ervaring als tieneractrice. Het is een heel leerrijk boek over de gevolgen van beroemdheid, eetstoornissen en opgroeien in een onbekende wereld. Dit boek als student lezen, geeft je een betere inkijk op de actrice uit je favoriete jeugdprogramma’s en leert je gaandeweg ook de waarde van een goede opvoeding kennen.

2/ Uit de kast, in de kast – Riadh Bahri

Riadh Bahri, journalist, vertelt in zijn boek over een maatschappelijk probleem die heel wat studenten ook bezighoudt. Hij vertelt over zijn ervaring als homoseksueel persoon en over het moment waarop hij aan de wereld toegeeft dat hij op jongens valt. Heel wat studenten zitten vaak nog steeds met problemen omtrent hun geaardheid en dit boek geeft daar een mooi voorbeeld van. Zeker een aanrader voor studenten die rond dit onderwerp twijfelen, maar ook voor anderen die er meer over willen weten. 

3/ Omdat we hier niet genoeg over praten – Jef Willems & Nicolas Overmeire

Nu we het dan toch over mentale gezondheid hebben, kunnen we niet anders dan het boek ‘Omdat we hier niet genoeg over praten’ vermelden. Heel wat jongeren zullen vast al eens in contact gekomen zijn met het Instagram account ‘Onbespreekbaar’. De mensen achter dit account hebben nu ook dit boek geschreven over heel wat mentale problemen. Als student zal je ongetwijfeld wel al problemen omtrent liefde, eenzaamheid of faalangst ervaren hebben en juist daarom is dit boek zo belangrijk in die periode van het leven! 

4/ The Midnight Library – Matt Haig

Ooit al afgevraagd hoe jouw leven er zou hebben uitgezien als je andere keuzes zou hebben gemaakt? Daar draait dit boek over! Het hoofdpersonage sterft al vroeg in het boek en komt terecht in ‘The Midnight Library’. Daar krijgt ze fragmenten van haar leven te zien mocht ze bijvoorbeeld samen zijn gebleven met haar vriend of een andere job gekozen hebben. Het boek laat je even stilstaan bij het leven en hoe je jouw leven het best zou gaan beleven. Als student zit je heel vaak met vragen over de toekomst, laat dit nu net het boek zijn dat je wat meer inzicht bezorgt hierin! 

5/ Bunny – Mona Awad

Even nood aan een boek waarin je volledig kan verliezen zonder maar een idee te hebben waarover het gaat? Dan is Bunny van Mona Awad zeker een boek voor jou! Het vertelt het verhaal van een studente die betrokken raakt met de mean girlsvan haar universiteit. Vanaf dan gaat het enkel maar deeper into the rabbit hole. Een ware fever dream en een goeie ontsnapping uit de sleur van het studentenleven.

6/ Tekens van leven – Frederik Willem Daem

Als laatste boek hebben we ‘Tekens van leven’. Een verhaal over een volkscafé in Vlaanderen en hoe de tijd in dat café is blijven stilstaan. Tijdens de blok kan dit een heel nostalgisch gevoel geven aan al die avonden waarop je met vrienden een pintje drinkt onder het gezelschap van goeie gesprekken. Een aanrader voor als je even heimwee hebt naar een avondje uit tijdens het studeren van die cursussen. Maar laat je niet teveel verleiden door het verhaal want het zou maar eens kunnen dat je door het lezen hiervan toch die leerstof uit het oog verliest en een pint gaat pakken.  

Boeken, en literatuur in zijn geheel, zijn overal terug te vinden. Het geeft als het ware een goeie blik op de werkelijkheid en juist daarom is het als student belangrijk om ze te lezen zodat je later met die kennis aan het werk kan gaan. Maar lezen kan ook heel ontspannend zijn en laat je even ontsnappen van de realiteit wanneer het even teveel wordt achter die cursussen. Geen reden meer om te wachten om dat boek op te pakken dus! 

Volg ons op Instagram en TikTok! Word ook lid van onze Facebookgroep voor meer advies, tips en humor!

Enthousiaste student in Gent die nog steeds verbaasd blijft van wat het studentenleven te bieden heeft!

What's your reaction?

Related Posts

Partner

Grootste fails van studenten 

Iedereen begaat wel eens een megablunder. Ook de Belgische studenten. Maar zoals je waarschijnlijk al weet, is de val niet van belang. Het is de landing. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en we hebben ons allemaal wel…

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite