FeestenFeestjesONTSPANNING

6 gezelschapsspelen om als student met vrienden te spelen

Of je nu op kot zit en even pauzeert tijdens het studeren of enkele uren vrij hebt tussen twee lessen door, het is altijd wel leuk om die vrije tijd met vrienden door te brengen. Maar wat ga je dan juist doen met hen? Gezelschapsspellen kunnen een leuke manier zijn om samen met vrienden te ontspannen. Kotplanet geeft je daarom zes gezelschapsspellen om als student met vrienden te spelen.

1/ UNO

Een gezelschapsspel dat jij of één van je vrienden ongetwijfeld in je kast hebt liggen, moet zowat UNO zijn. Het bekende kaartspel is makkelijk mee te nemen in je rugzak en is niet enkel leuk, maar zorgt vaak ook voor de nodige competitie en soms zelfs chaos. Terwijl je zo snel mogelijk je kaarten probeert weg te werken, krijg je extra kaarten of wordt je beurt zelfs afgenomen door de kaart van een tegenstander. Wie roept er als eerste ‘UNO’?

2/ Cards Against Humanity

Studenten die van humor met een donker randje houden, kunnen er ook altijd voor kiezen om Cards Against Humanity te spelen samen. In dit kaartspel maken spelers grappige – en soms zelfs controversiële – zinnen door kaarten met elkaar te verbinden. De ene speler leest een kaart voor, waarna de andere spelers uit hun kaarten de kaart kiezen die zij het beste vinden passen bij die kaart. Een spel waarbij je zonder twijfel veel zal lachen!

3/ What Do You Meme?

Het derde gezelschapsspel in dit lijstje is enigszins vergelijkbaar met Cards Against Humanity. In What Do You Meme? trekt één speler een kaart waarop een bepaalde meme staat. Andere spelers kiezen uit hun kaarten dan een kaart – waar eveneens een meme op staat – die volgens hen er het beste bij past. Ook dit kaartspel zit vol humor en zal je ongetwijfeld aan het lachen brengen!

4/ Stratego

Als je meer van strategische spelletjes houdt, dan is Stratego zeker wat voor jou! Helaas kan je dit bordspel – in vergelijking met de andere gezelschapsspellen in dit lijstje – enkel met twee personen spelen. Je neemt het met jouw leger op tegen het leger van een vriend of vriendin terwijl je zijn of haar vlag als eerste probeert te veroveren. Ja, ook Stratego heeft een pocketversie, waardoor je het spel gemakkelijk kan meenemen. Pak jij als eerste de vlag?

5/ Trivial Pursuit

Wil je graag je kennis of die van je vrienden testen? Dan is Trivial Pursuit zeker wat voor jullie! In dit bordspel moeten jullie vragen in verschillende categorieën – zoals sport en geschiedenis – beantwoorden. Hoe meer vragen je correct beantwoordt, hoe verder je geraakt op het bord en hoe meer kans je natuurlijk je natuurlijk maakt om te winnen. Probeer dus niet enkel jouw favoriete categorie te beantwoorden, want zo verzamel je niet voldoende kaartjes.

6/ Monopoly

Grond kopen, huizen of zelfs hotels bouwen en je vrienden ervoor laten betalen. Monopoly is en blijft een klassieker. Door de juiste strategische beslissingen te maken en misschien ook wel wat geluk te hebben, kan jij rijker worden terwijl je vrienden failliet gaan. Monopoly kan best lang duren, maar als je wint… wat maakt het dan uit?

Zo! Dat waren onze zes suggesties voor gezelschapsspelen waar jij en je vrienden ongetwijfeld veel plezier aan zullen beleven. Wat is jouw favoriete gezelschapsspel? Laat het ons zeker weten via Instagram.

Wil je meer content voor studenten? Volg ons snel op TikTok!

What's your reaction?

Related Posts

Partner

Grootste fails van studenten 

Iedereen begaat wel eens een megablunder. Ook de Belgische studenten. Maar zoals je waarschijnlijk al weet, is de val niet van belang. Het is de landing. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en we hebben ons allemaal wel…

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite