FunONTSPANNING

Hoe maak je snel nieuwe vrienden op een nieuwe campus?

Ben je klaar om je sociale kring te vergroten en  nieuwe vrienden te maken? Of je nu een eerstejaars bent of een student bent die op zoek is naar een frisse start en van richting is veranderd? één ding is zeker: de universiteit/ hogeschool is de perfecte plek om nieuwe mensen te leren kennen en een boel herinneringen te creëren. Maar hoe pak je dat aan? Geen zorgen, want Kotplanet is er met enkele tips die je daarbij zouden kunnen helpen!

Wil je weten hoe je vrienden kan maken in de aula?

1/Wees open en vriendelijk

Wees open voor nieuwe ontmoetingen en maak een bewuste inspanning om vriendelijk te zijn tegen iedereen die je ontmoet. Een glimlach en een positieve houding kunnen een lange weg gaan bij het maken van nieuwe vrienden.

Wil je weten hoe je als buitenlandse student contact kan houden met je vrienden?

2/ Stel jezelf voor

Aarzel niet om jezelf voor te stellen aan mensen die je ontmoet in je lessen, op de campus of tijdens sociale evenementen. Een eenvoudig “Hallo, mijn naam is [jouw naam]”. “Hoe gaat het met je?” kan het begin zijn van een nieuwe vriendschap.

3/Toon interesse in anderen

Luister actief naar anderen en toon oprechte interesse in wat ze te zeggen hebben. Dit laat zien dat je om hen geeft en kan helpen bij het opbouwen van sterke vriendschappen.

4/ Wees geduldig

Het kost tijd om nieuwe vriendschappen op te bouwen, dus wees geduldig en blijf openstaan voor nieuwe ontmoetingen, zelfs als het in het begin wat moeilijk lijkt.

Heeft dit artikel je goed geholpen en zou je er meer willen lezen over het “studentenleven”? Bekijk dan zeker onze Instagram pagina of onze TikTok pagina!

What's your reaction?

Related Posts

Partner

Grootste fails van studenten 

Iedereen begaat wel eens een megablunder. Ook de Belgische studenten. Maar zoals je waarschijnlijk al weet, is de val niet van belang. Het is de landing. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en we hebben ons allemaal wel…

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite