in , ,

6 songs voor jouw Halloween-playlist als student

@Pexels Sebastiaan Stam

Het is oktober en dat betekent dat Halloween eraan komt! Of je het nu echt viert of helemaal niet, je zal ongetwijfeld wel kunnen genieten van wat leuke muziek. Misschien wel je die muziek wel verzamelen in een playlist, zodat je er wat vaker naar kan luisteren. Kotplanet wilt je maar al te graag op weg helpen en geeft je daarom zo’n zes songs voor jouw Halloween-playlist als student.

1/ Michael Jackson – Thriller

‘Cause this is thriller, thriller night! Iedereen kent ongetwijfeld het iconische Thriller van Michael Jackson. Het nummer werd uitgebracht in 1982 op het enorm succesvolle, gelijknamige album met een videoclip die bijna 14 minuten duurt. In de videoclip is Michael Jackson eerst als weerwolf te zien, waarna hij verandert in een zombie en danst met andere zombies. Het is een track die je ongetwijfeld aanzet tot dansen en meer dan zeker de Halloween vibes bij je oproept.

2/ Rihanna – Disturbia

We nemen je even terug mee naar 2008. Rihanna bracht het nummer Disturbia uit, wat in Vlaanderen zelfs een nummer-één-hit werd. Disturbia mag dan wel een donkere muzikale toon, sombere lyrics en een minstens even donkere videoclip hebben, toch is het een zeer dansbare track die zeker niet mag ontbreken op jouw feestje.

3/ The Cranberries – Zombie

Als er één nummer is dat je als muziekliefhebber van The Cranberries kent, dan is het ongetwijfeld Zombie. De Ierse band bracht nummer uit in 1994 als protest tegen The Troubles en meer bepaald de dood van twee kinderen tijdens bomaanslagen in de Engelse stad Warrington. Het nummer mag – desondanks de titel – dan wel niet rechtstreeks te maken hebben met Halloween, toch past het enigszins binnen dit thema. Goed voor jouw playlist dus!

4/ SZA – Kill Bill

Op naar de vierde song in dit rijtje. Daarvoor gaan we naar één van de meest beluisterde artiesten van dit moment, SZA. In 2022 bracht ze het album SOS met één van haar meest gestreamde nummers – Kill Bill – uit. De titel van het lied werd geïnspireerd door de gelijknamige films van Quentin Tarantino uit 2003 en 2004. Kill Bill is een song met moderne R&B vibes waarin SZA het over topics als heartbreak en verraad heeft. Hoe ze daarmee omgaat in het nummer, ontdek je best zelf, maar het is hoe dan ook een must-have in jouw Halloween-playlist!

5/ Ray Parker Jr. – Ghostbusters

Studenten die de beroemde film ‘Ghostbusters’ uit 1984 hebben gezien, kennen zonder enige twijfel de gelijknamige theme song van Ray Parker Jr. Het nummer was destijds overal op radio. Sommigen konden er maar geen genoeg van krijgen, terwijl anderen het niet meer konden aanhoren. Wil je wat variatie aanbrengen in jouw playlist, dan is het introlied van Ghostbusters zeker een aanrader. Dus voor je Halloween party… who you gonna call? Ghostbusters!

6/ Rockwell – Somebody’s Watching Me

Afsluiten doen we natuurlijk met een andere klassieker uit de jaren ’80. In 1984 bracht Rockwell het nummer Somebody’s Watching Me uit. Dit werd meteen zijn grootste hit. Dat is niet zo vreemd als je weet dat ook Michael Jackson in de chorus te horen was! De achtergrond zang werd zelfs gebracht door Michael’s broer Jermaine Jackson. I always feel like somebody’s watchin’ mehet past meer dan zeker binnen de Halloween vibes die jij zoekt voor jouw playlist!

Volg ons op Instagram en TikTok voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

Written by Shane R.

What do you think?