in ,

Ik heb het niet naar mijn zin tijdens feestjes: wat kan ik doen?

@Pexels - Tima Miroshnichenko

Het overkomt je minstens één keer in je studentenleven: je maakt je klaar om te gaan stappen, je ziet er top uit, klaar om er een hele avond in te vliegen maar uiteindelijk, heb je er allemaal teveel van verwacht. Je trekt je helemaal terug met je drankje, stilletjes, en je weet niet echt wat je moet doen om weer in feeststemming te komen. Je probeert het wel maar het lukt gewoon niet. Kotplanet geeft je graag 2-3 tips om maximaal plezier te maken als je gaat stappen!

Maak de juiste keuzes

Voor je afspreekt om uit te gaan alleen maar omdat er een feestje is, probeer je de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Is het een fijne plek? Vind je de sfeer oké? Heb je echt plezier met de bende waarmee je op stap bent? Allemaal factoren om rekening mee te houden of je al dan niet meegaat. Zodra je je avonden meer gaat ‘screenen’, ga je enkel nog naar feestjes die je leuk vindt waardoor de kans natuurlijk groter is dat je je amuseert. Je voelt je immers veel beter als je in je element bent!

Bedenk spelletjes 

Het is niet iets waar je vaak aan denkt, maar een paar ‘minigames‘ spelen tijdens een avondje stappen met je vrienden kan de boel wat spannender maken, of in ieder geval het feest officieel op gang brengen. Ken je het spel Wat is de kans? Daag je vriend tot iets uit waarna hij je een getal tussen 1 en 10 moet geven. Jullie tellen tot drie en zeggen allebei tegelijkertijd een getal tussen 1 en het getal dat je vriend gaf. Zeggen jullie hetzelfde getal, dan moet hij de uitdaging aangaan! Er zijn ook varianten met kleine drankspelletjes (hier kun je niets meer leren) die je altijd tijdens een avondje stappen kunt spelen. Een andere tip is om met willekeurige vreemden te praten. In het begin voelt het wat ongemakkelijk, maar geloof me, het kan voor mooie ontmoetingen zorgen.

In het slechtste geval ga je naar huis!

Er zijn ook feestjes waar je niets moet forceren. Als er niets goed gaat, als de plek je niet bevalt of als het niet de sfeer is waar je van droomde, is het simpel: je maakt dat je weg bent! Meestal durf je dat niet, uit angst om je vrienden in de steek te laten of te worden bestempeld als de pretbederver van de avond. Maar genoeg is genoeg! Als je het er de volgende dag in alle rust met je vrienden over hebt, zullen ze geen reden hebben om boos te zijn. Maar goed, volgende keer beter!

Volg ons op Instagram en TikTok!

Written by Robin R

What do you think?