in ,

3 technieken om te voorkomen dat je ondervraagd wordt in de aula

@Unsplash - Shubham Sharan Z

Als ook jij een hekel hebt aan spreken in het openbaar en als het voor jou ook een onoverkomelijke opdracht is om een vraag te beantwoorden voor een publiek, dan is dit artikel voor jou! Ik ga mijn beste tips met je delen op deze beproeving te voorkomen. 

Vermijd de eerste rijen 

Het is zo dat hoe dichter je bij de leraar zit, hoe meer hij je ziet, herkent en weet of je wel of niet aan het volgen bent. In een grote aula zijn de voorste rijen ook de enige die ze goed kunnen horen, zonder dat ze de hele aula moeten doorkruisen om te hopen dat ze de mensen achterin kunnen horen. Als je ervoor kiest om vooraan te zitten, kan je een grotere kans verwachten om ondervraagd te worden. Ik raad je aan om in het midden van de zaal te zitten zodat je gemakkelijk naar de les kan luisteren terwijl je onopgemerkt blijft en vragen kan vermijden. 

Vermijd oogcontact met de leerkracht 

Als je hem of haar in de ogen kijkt als hij of zij een vraag stelt, zal hij je ondervragen en dat is wat we juist willen vermijden! Ik raad je aan om hem of haar nooit in de ogen te kijken, concentreer je op je notities, schrijf, lees de powerpoint, kijk in je tas, probeer iets te begrijpen, gebruik eigenlijk alle technieken die kent om de blik te vermijden. Ik raad je echter niet aan om je telefoon te gebruiken, docente haten dit.

Iemand om je te redden 

Ga in groepen met mensen die niet bang zijn om te antwoorden naar de les. Word dus bevriend met mensen die het niet erg vinden om ondervraagd te worden. Als ze echt je vriend zijn en ze weten dat je een hekel hebt aan antwoorden in het openbaar, zullen ze hopelijk je dag redden en voor jou antwoorden. Als ze je in de steek laten, verander dan van vriendengroep. Blijf altijd bij mensen die het niet erg vinden om in het openbaar vragen te beantwoorden. 

Volg ons op Instagram en TikTok! Word ook lid van onze Facebookgroep voor meer tips, advies en humor!

Written by Morgane Carly

What do you think?