in ,

4 manieren om als student je fysieke cursussen te organiseren

@Pexels - Cottonbro Studio

De examenperiode is voor veel studenten een stressvolle periode. Daarom is het belangrijk om extra stress zoveel mogelijk te voorkomen. Je cursussen georganiseerd houden is daar een voorbeeld van. Maar hoe doe je dat? Kotplanet geeft je zo’n vier manieren om als student je fysieke cursussen te organiseren.

1/ Gebruik index tabs

Een eerste manier om je fysieke cursussen te organiseren, is door index tabs te gebruiken. Deze kan je verkrijgen in diverse kleuren. Dit maakt het niet enkel makkelijker om bepaalde pagina’s sneller terug te vinden, maar ook om je cursussen te organiseren op basis van kleur. Als je dit tijdig doet, dan bespaar je jezelf veel tijd en moeite tijdens het studeren of zelfs tijdens een openboekexamen.

2/ Gebruik post-its of markeerstiften

Natuurlijk zijn index tabs niet de enige manier om het jezelf gemakkelijker te maken tijdens het studeren. Je kan er ook voor kiezen om post-its te gebruiken of belangrijke zaken aan te duiden met markeerstiften. Enerzijds maak je door te markeren een duidelijk onderscheid tussen wat je zeker moet weten voor je examens en wat minder of zelfs niet zo belangrijk is. De post-its – anderzijds – helpen je dan weer om bijvoorbeeld een zeer beknopte uitleg of een extra voorbeeld te noteren.

3/ Hou je notities bij in een notitieboekje of map

Studenten die ervoor kiezen om notities op papier te nemen tijdens het academiejaar en niet op een computer of tablet, moeten deze ook goed bijhouden en sorteren. Dit helpt je om stress te verminderen of zelfs te vermijden en om efficiënter te studeren tijdens de blok. Je kan ervoor kiezen om een notitieboekje te gebruiken per vak, maar evengoed om je volgeschreven bladen samen te brengen in een mapje.

4/ Maak mindmaps

Tot slot kan je ook mindmaps maken om jezelf een duidelijke structuur te bieden van je cursus of om complexe concepten beter te begrijpen. Mindmaps kunnen je bijvoorbeeld visueel helpen om verbanden tussen diverse delen uit je cursus te leggen. Het kan wat tijd in beslag nemen, maar je helpt jezelf er enorm mee!

Index tabs, post-its en markeerstiften gebruiken, mindmaps maken en je notities goed bijhouden en sorteren, zijn slechts enkele manieren waarop jij je fysieke cursussen goed kan organiseren. We hopen dat deze manieren je alvast op weg zetten om efficiënter te studeren. Veel succes met je examens! 📚

Wil je meer tips voor de examens? Ontdek het op onze website!

Written by Shane R.

What do you think?