StudiesTIPS

4 manieren om als student je online cursussen te organiseren

De examens staan voor de deur. Stress! Toch kan je ervoor zorgen dat je geen extra stress krijgt tijdens deze periode. Dit kan je doen door je cursussen goed te organiseren, ook wanneer je alles online bijhoudt. Maar hoe? Kotplanet geeft je vier manieren om als student je online cursussen te organiseren.

1/ Maak diverse mapjes aan

Studenten die digitale notities nemen, maken best diverse mapjes aan. Dit helpt je om een duidelijk overzicht te creëren en sneller de documenten te vinden die je nodig hebt. Zo kan je een map aanmaken voor een vak met daarin submapjes voor syllabi, opdrachten en eigen notities. Je zal jezelf best wat tijd besparen tijdens het studeren!

2/ Gebruik online tools

Je kan ook gebruikmaken van online tools om notities bij te houden. Denk maar aan bijvoorbeeld Google Drive. Deze tools bieden vaak alles aan wat je nodig hebt om op een eenvoudige en efficiënte manier je notities te maken en te organiseren en dat op één plek. Let op met het gebruiken van meerdere online tools zodat je jezelf niet in de war brengt!

3/ Maak mindmaps

Ook wanneer je digitaal studeert, kunnen mindmaps een goede manier zijn om je online cursussen te organiseren. Een voorbeeld van een platform dat je daarbij kan helpen, is Miro. Door mindmaps te maken kan je een duidelijk overzicht creëren van je cursussen, complexe concepten beter begrijpen en verbanden leggen met andere onderdelen.

4/ Belangrijke zaken markeren

Een vierde manier om je online cursussen te organiseren, is door belangrijke zaken te markeren. Dit kan op verschillende manieren. Zo kan je een markeertool gebruiken, maar woorden ook onderlijnen, vet maken of in een andere kleur noteren. Daarnaast kan je ook opmerkingen toevoegen bij bepaalde onderdelen, wat je kan vergelijken met post-its in fysieke cursussen.

Door mapjes aan te maken, online tools te gebruiken, mindmaps te maken en belangrijke zaken te markeren, kan je je online cursussen zeker al goed organiseren. Wij hopen je alvast op weg geholpen te hebben. Veel succes met je examens! 📚

Wil je meer tips voor de examens? Volg ons op Instagram!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite