StudiesTIPS

5 tips om als student te multitasken zonder stress

Ik moet nog dit doen, ik moet nog dat doen… AAAH! Het leven van een student kan soms best wat stress met zich meebrengen. Je moet studeren voor je examens, maar terwijl nadert een deadline voor een andere opdracht. Ook wil je tijd doorbrengen met je familie en vrienden, maar ook even genieten van ‘me time’. Geen zorgen! Kotplanet geeft je vijf tips om als student te multitasken zonder stress.

1/ Gebruik reis- en wachttijden verstandig

Ben je een tijdje onderweg van en naar de campus of moet je even wachten op iemand? Gebruik die reis- of wachttijd dan om aan dat ene opdracht of project te werken of te studeren. Op deze manier hou je je nuttig bezig en kom je weer goed op schema te zitten. Zo moet je later die avond niet met je handen in het haar zitten vloeken.

2/ Combineer kleinere taken

Soms kan je ook kleinere taken combineren. Als je moet eten of de afwas moet doen, kan je terwijl bijvoorbeeld je samenvatting even doornemen. Je kan ook een app zoeken en je samenvatting laten voorlezen terwijl je aan het stofzuigen bent. Het zijn slechts enkele voorbeelden, maar zo kan je rustig multitasken zonder stress.

3/ Luister naar muziek tijdens het studeren

Voor vele studenten is studeren niet het leukste moment van de dag. Het gebeurt dan ook wel eens dat je afgeleid bent of gewoon minder productief bent. Het kan daarom goed zijn om wat achtergrondmuziek op te zetten die je helpt om je beter te concentreren. Denk hierbij maar aan bijvoorbeeld instrumentale muziek of white noise. Je beseft het niet, maar ook zo ben je eigenlijk aan het multitasken.

4/ Maak gebruik van apps

Vandaag de dag hebben we een hele ruime keuze aan apps die het dagelijkse leven makkelijker maken. Waarom zou je die niet gebruiken? Stel je bent ontzettend druk bezig, maar je moet toch nog even wat in orde brengen, dan kan je bijvoorbeeld een reminder instellen. Zo hoef je je niet meer zo druk te maken om het niet te vergeten. Het is slechts een klein voorbeeld van hoe apps je ook kunnen helpen om zaken gedaan te krijgen zonder dat je je zenuwachtig hoeft te voelen.

5/ Neem voldoende pauzes

Tot slot is het ook belangrijk om voldoende pauzes te nemen. Zo geef je je hoofd even de tijd en ruimte om je gedachten te ordenen en weer energie te krijgen. Hierdoor kan je na je pauze weer fris en alert verdergaan met wat je bezig was. Door zo nu en dan pauzes te nemen, kan je ook eventuele stress verminderen. Neem tijdens je pauze dus even de tijd voor jezelf en zorg ervoor dat je energie krijgt, niet verliest.

We hopen dat deze vijf tips je alvast op weg helpen om vanaf nu te multitasken zonder stress. Zorg ervoor dat je jezelf niet overweldigt en luistert naar je lichaam. Vertel ons zeker op sociale media hoe jij aan multitasking doet zonder stress!

Ben je op zoek naar andere studietips? Breng dan zeker een bezoekje aan onze website.

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite