in ,

6 must-have items voor de tweede zit

@Pexels - Armin Rimoldi

Het is alweer augustus en dat betekent dat de tweede zit eraan komt. Blokken en examens afleggen tijdens de zomer is natuurlijk niet fijn, maar geen zorgen! Kotplanet geeft je maar liefst zes must-have items voor de tweede zit.

Heb je deze zomer herexamens? Check dan zeker onze redenen waarom je je eigen samenvatting moet maken

1/ Computer of pen en papier

Wanneer je begint te blokken voor de tweede zit, is het belangrijk om na te gaan welke manier van studeren voor jou het beste werkt. Op basis van de keuze neem je je eerste items erbij. Als je een computer gebruikt, zorg er dan voor dat je over een stabiele internetverbinding beschikt en je oplader binnen handbereik hebt. Kies je toch voor papier, neem dan zeker je notitieboek en schrijfmateriaal erbij.

2/ Studieplanner

Om ervoor te zorgen dat je efficiënt kan studeren, maar ook ten volle kan genieten van je zomer, is het belangrijk om jezelf goed te organiseren. Neem dus zeker een studieplanner bij de hand. Hierin kan je een schema opstellen om zo je studietijd per dag – inclusief pauzes – in te plannen. Heb je belangrijke deadlines? Schrijf deze dan ook zeker op. Je kan hiervoor ook gebruikmaken van kleurtjes, zodat je zeker bent dat je geen deadlines mist.

3/ Koptelefoon of oortjes

Ben jij een student die beter studeertmet muziek? Vergeet dan zeker niet om je koptelefoon of oortjes klaar te leggen voor je studeersessie. Dit helpt je om je beter te concentreren in een omgeving met veel lawaai. Zorg er wel voor dat je muziek niet te luid staat of je teveel afleidt, want zo geraak je natuurlijk ook niet vooruit. Daarnaast kan je je koptelefoon of oortjes ook gebruiken om opnames van lezingen te beluisteren. Zo hoef je niet steeds te switchen tussen je voorbereiding en het intranet van je universiteit of hogeschool.

4/ Snacks en water

De blok- en examenperiode is een zeer stressvolle en drukke periode. De stress en het studeren zorgen ervoor dat je heel wat energie verliest. Daarom is het belangrijk om ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds goed te eten. Maar… niet enkel dan natuurlijk! Voorzie wat gezonde snacks en water tijdens je studeersessie. Zo kan je je energieniveau op peil houden, waardoor je efficiënter zal studeren.

5/ Post-its

Een studieplanner is natuurlijk niet de enige manier om jezelf goed te organiseren tijdens de tweede zit. Je kan enkele post-its ophangen waarop je belangrijke sleutelwoorden of deadlines noteert. Deze kunnen dienen als een reminder tijdens het studeren. Je kan ook post-its gebruiken om in je studieboeken of op je samenvattingen te kleven als extra informatie. Zo ben je zeker dat je bepaalde informatie niet zal vergeten, zeker als het iets was wat je docent vertelde tijdens een hoorcollege.

6/ Comfortabele kleding

Ten slotte is het belangrijk om je comfortabele kleding te dragen tijdens het studeren en het afleggen van je herexamen. Een studeersessie of examen neemt uren in beslag. Daarom is het belangrijk dat je je goed voelt. Hou ook zeker rekening met onder andere de kleur en stof van je kleding. Het is zomer en volop zweten tijdens je examen of het studeren is natuurlijk niet prettig!

Deze items zullen je alvast helpen om een productieve blok en een goede tweede zit tegenmoet te gaan. Het enige wat ons nog rest, is om jou veel succes te wensen met je herexamens! 🍀

Volg ons op Instagram en TikTok voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

Written by Shane R.

What do you think?