FunONTSPANNING

6 must-have gadgets voor studenten

Het leven van een student kan best druk zijn en dan is het goed om het jezelf zo gemakkelijk mogelijk te maken. Ook bij de spullen die je dagelijks gebruikt, kan je ervoor zorgen dat je dag net dat tikkeltje aangenamer en vlotter verloopt. Kotplanet geeft zo’n zes must-have gadgets voor studenten.

1/ Powerbank

Tijdens een hoorcollege zou je je smartphone of laptop kunnen opladen, maar van en naar je huis of kot is dat niet altijd het geval. Voor je het weet heb je geen batterij meer, wat nu? Een eerste must-have gadget is zonder twijfel een powerbank! Deze draagbare oplader maakt het leven toch eenvoudiger en zeker wanneer je werkt aan een opdracht die je bijna moet inleveren of je wacht op een belangrijk sms’je of telefoontje. Heb je nog geen powerbank in huis, maar wil je er wel eentje hebben? Zorg er zeker voor dat je een powerbank koopt met voldoende capaciteit. Zo moet je niet steeds je powerbank ook opladen.

2/ Ruisonderdrukkende oortjes of koptelefoon

Wil je in alle rust studeren of hou je niet zo van al dat lawaai op het openbaar vervoer? Dan kan je als student best ruisonderdrukkende oortjes of een koptelefoon aanschaffen. Deze zijn ontworpen om omgevingsgeluid te verminderen. Hierdoor kan je je beter concentreren of hoef je je geen zorgen meer te maken om luide personen. Als je dit nog niet hebt, maar wel graag wilt, zorg er dan voor dat je nieuwe oortjes of koptelefoon comfortabel zitten en de geluidskwaliteit bieden die jij wilt.

3/ Multifunctionele rugzak

Wanneer je naar de les gaat, moet je soms best wat spullen meesleuren. Een multifunctionele rugzak is daarom een derde must-have gadget voor jou! Door de verschillende vakken en compartimenten, kan je jezelf beter organiseren. Sommige modellen hebben zelfs een ingebouwde USB-oplaadpoort en anti-diefstalbeveiliging. Met deze rugzak wordt je studentenleven ongetwijfeld een stuk minder stressvol, want je moet al zeker niet meer op zoek naar bepaalde spullen.

4/ Uitwisbaar notitieboekje

Maak jij nog liever fysieke notities in plaats van meteen op je laptop te typen wat de docent vertelt? Wat dacht je van een uitwisbaar notitieboekje? Als je blad vol is van al dat schrijven, kan je via een bijhorende app je pagina scannen. Zo heb je je notities meteen online opgeslagen, terwijl je ze weer kan uitwissen en verder kan noteren. Het is een duurzame en handige manier om de les te volgen!

5/ Waterfles met infuser

Je moet tijdens de les en het studeren voldoende water drinken. Een must-have gadget in dit lijstje is daarom een waterfles met infuser. Deze waterfles kan je niet enkel vullen met water, maar voorziet ook ruimte voor fruit. Zo kan je jezelf eens een pleziertje doen met een fruitsmaakje en blijf je gehydrateerd tijdens een lange lesdag of studeersessie.

6/ Laptoptas

Ten slotte is het ook een goed idee om een laptoptas te hebben. Of je je laptop nu nodig hebt tijdens de les of tijdens het studeren op je campus of bij vrienden, het is belangrijk om je laptop te beschermen tegen schade. Naargelang de laptoptas, heb je niet enkel bescherming tegen schade, maar ook extra ruimte om wat spulletjes op te bergen. Handig, toch?

Wil je meer interessante tips voor studenten? Breng dan zeker een bezoekje aan onze website.

What's your reaction?

Related Posts

Partner

Grootste fails van studenten 

Iedereen begaat wel eens een megablunder. Ook de Belgische studenten. Maar zoals je waarschijnlijk al weet, is de val niet van belang. Het is de landing. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en we hebben ons allemaal wel…

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite