Festivals in België

4 essentiële zaken om van het Couleur Café festival te genieten

Couleur Café is al sinds de jaren negentig een niet te missen festival. Gelegen in het Ossegempark sinds 2017, heb je een aantal essentiële zaken nodig om een goede ervaring te hebben op het festival. Hier is de Kotplanet selectie voor het Couleur Café Festival van 23 tot 25 juni 2023.

1/ Je waterdichte cape

Het is juni, dus we hopen voor jou dat het dit weekend zonnig is. Toch ben je nooit zeker van een verrassing. Juni is een nogal onstabiele periode in ons mooie land, wat het weer betreft. Ondanks het feit dat het festival vorig jaar succesvol was, had het weer iedereen verrast. Het heeft geregend. Zo waren de festivalgangers met een waterdichte cape beter voorbereid en hebben ze meer genoten van het festival dan de andere mensen. Daarom raadt Kotplanet je aan om er een bij te hebben. Zo blijf je droog en zie je er op je best uit!

2/ Een heuptas voor uw belangrijke spullen

Als je een dagkaart hebt, moet je weten dat de parkeerplaats ver van het festival verwijderd is. We raden je dus aan om een heuptasje mee te nemen voor al je belangrijke spullen. Je wilt niet omkeren (en overigens door de file moeten om het festival binnen te komen). Bovendien is een heuptas de juiste oplossing als je de pendelbus terugneemt, gezien de lange reis en aangezien die busrit niet altijd simpel is. Aan de andere kant, als je op de festivalcamping staat, hoef je maar 5 minuten te lopen om bij de podiums te komen, maar het is altijd beter om waardevolle spullen bij je te houden (waar je ook bent).

3/ Regenlaarzen

Het Park van Ossegem is de ideale plaats om een festival in de buurt van Brussel te organiseren. Er rijden regelmatig pendelbussen en ook de toegang is makkelijk bereikbaar met de auto. In dit park vind je open ruimtes voor de grote optredens, maar ook beboste zones die afgeschermd zijn van wind en regen. Bij goed weer hoef je niet te stressen. Als het regent, kan je je beschermen onder de bomen. Soms is er ook modder, neem daarom regenlaarzen mee als je je sneakers niet in de vuilbak wil gooien na het festival.

4/ Een goede matras en isolatie 

Dit laatste punt is bedoeld voor de kampeerders van Couleur Café. Zoals gezegd ligt de camping op 5 minuten wandelafstand van de ‘Rue du Bien Manger’. De tent zal op asfalt liggen. Dat is goed voor je tent, omdat die makkelijk zal blijven staan. Ook zal de tent  niet overvallen worden door verschillende beesten. Toch is er hier ook een nadeel aan gekoppeld, namelijk het is slecht voor je rug. Aangezien het asfalt in de avond koud wordt en dit zorgt ervoor dat je rug bevriest wordt. Om deze reden is het dus belangrijk dat je niet vergeet om een dekzeil mee te nemen. Zo kan je de vloer van je tent hiermee isoleren. Ook ga je een dikke matras nodig hebben om goed te slapen zodat je genoeg uitgerust bent om te kunnen feesten tijdens deze 3 waanzinnige dagen. 

Vergeet ons niet te volgen op TikTok en op Instagram.

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite