in , ,

Hoe breng ik een gesprek op gang tijdens een sollicitatiegesprek?

@Pexels - Gustavo Fring

Tijd voor sollicitaties nu! Of het nu gaat om een studentenjob, een stage of zelfs een eerste baan, we krijgen er allemaal mee te maken. En we zijn allemaal bang van die stiltes … die ongemakkelijke momenten waarop niemand spreekt en je niet weet hoe je het gesprek verder moet zetten. Geen stress, hierna volgen drie zinnen om een professioneel gesprek opnieuw op gang te brengen

1/ Hebt u nog andere vragen?

Het klinkt misschien wat afgezaagd maar het is wel effectief! Als er een stilte valt in het gesprek, kun je het opnieuw op gang brengen door te laten merken dat je het fijn hebt en dat je je in staat voelt om nog wat meer te praten.

2/ Kunt u me wat meer vertellen over uw carrière?

In een gesprek kan het fijn zijn om een paar vragen te stellen om je interesse kenbaar te maken. Als je bijvoorbeeld met een belangrijk persoon in het bedrijf praat, of zelfs met iemand van HR, kun je hem/haar vragen hoe hij/zij daar terecht is gekomen. Zo toon je interesse en bereidheid om ook door te groeien in dat bedrijf.

3/ Hebt u enig advies voor mij?

Als je een sollicitatiegesprek hebt, weet je dat het niet altijd even vlot verloopt. Soms moet je verschillende gesprekken voeren voordat je de baan of stage vindt die bij je past.  Wanneer je met een professional praat, kan het dus interessant zijn om je open-minded op te stellen en advies aan te nemen.

Volg ons op Instagram en TikTok!

Written by Laury

Coordinatrice Marketing aka Madame Kotplanet. Fan de tattoos et de rock, j’adore les séries et films un peu (trop) cul-cul qui font pleurer.

What do you think?