in ,

5 dingen die studenten kunnen doen op de Gentse Feesten

@Pexels - Magda Ehlers

De Gentse Feesten is elk jaar opnieuw een niet te missen evenement in Gent. Of je er studeert of niet, iedereen is welkom. De huidige editie begon eergisteren en eindigt op zondag 23 juli. Tijd om weer te genieten en daarom geeft Kotplanet je vijf dingen die studenten kunnen doen op de Gentse Feesten.

Ga jij volgend academiejaar in Gent studeren? Check dan zeker onze tips voor jouw eerste jaar!

1/ Ontdek Gent

De Gentse Feesten zijn er natuurlijk in eerste instantie om de stad Gent in de kijker te zetten. Maak daarom zeker van de gelegenheid gebruik om de stad beter te leren kennen. Zo kan je onder meer het Gravensteen, de Sint-Baafskathedraal en de Belforttoren bezoeken. Op deze manier maak je kennis met de Gentse geschiedenis en cultuur.

2/ Geniet van muziek

Je kan tijdens de Gentse Feesten ook volop genieten van muziek. Doorheen de stad kan je op verschillende locaties terecht voor optredens van bekende artiesten en bands. Bezoek snel de website van de Gentse Feesten om te kijken wie er nog komt. Zo weet je meteen wat je te wachten staat!

3/ Proef de lokale keuken

Wat dacht je van een lekker hapje? Zo’n dagje op de Gentse Feesten duurt wel eventjes en daarom moet je dus ook goed eten. Tijdens het evenement kan je bij tal van eetkraampjes en restaurants terecht voor lekker lokaal en internationaal eten. Zo kan je onder meer Gentse waterzooi of stoverij met frieten eten. Mmm!

4/ Verken de diverse podia

Tijdens de Gentse Feesten kan je doorheen de stad niet enkel genieten van muziek, maar ook van verschillende vormen van straattheater, comedyshows, dansvoorstellingen en andere voorstellingen. Het is het geschikte moment om te genieten van het mooie weer en nieuwe artiesten te ontdekken. Als student kan je zo op een rustige manier ontspannen na de examens van juni.

5/ Ga uit met vrienden… of course

Gentse Feesten zonder feesten, dat gaat niet! Het evenement is tien dagen lang één groot feest. Studenten die na de examens van juni of voor de examens van augustus en september even stoom willen afblazen, kunnen natuurlijk ook uitgaan tijdens de Gentse Feesten. Je leeft maar één keer, toch?

Volg ons op Instagram en TikTok voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

Written by Shane R.

What do you think?