in , ,

5 redenen waarom je je niet moet schamen omdat je niet kan koken

@Pexels - Joe Etudiante

Lachen al je vrienden je uit omdat je een ramp bent in de keuken? Heb je nog nooit een croque-monsieur gemaakt zonder hem te verbranden? Heb je altijd het gevoel dat je gerecht te weinig smaak heeft? Kotplanet geeft je 5 redenen om je niet langer te schamen omdat je niet goed kan koken. 

1/ Je kotgenoten maken lekker eten voor jou… 

Je hoeft niet rond te rennen in de keuken. Iedereen weet dat je niet kan koken en het is het beste om je zo ver mogelijk van de kookpotten te houden. Om een ramp te voorkomen, zijn je kotgenoten eerder geneigd om het voortouw te nemen door een ook een bord voor jou klaar te maken. Het is een goed idee als ze , in tegenstelling tot jou, weten hoe je goed moet koken. Anders is het ook een probleem.

2/ Je verspilt geen tijd door boodschappen te doen 

Bij Kotplanet weten we ook dat boodschappen doen veel tijd kost. Nadenken over de maaltijden die je moet maken, een boodschappenlijstje maken, naar de winkel gaan en dan alles naar je kot brengen? Niet voor jou. Als je niet kan koken, is het probleem opgelost. Een kleine take-away en een goede maaltijd speciaal voor je bereidt.

3/ Je gaat op restaurant all the time

Niet kunnen koken is een goede reden om op restaurant te gaan. Of het nu het studentenrestaurant is of in een eethuisje dichtbij je kot, het is altijd fijn om gevoed te worden door professionals. Vergeet de ‘fishsticks en puree’-combo die je op kot maakt! Ga direct naar je universiteitsrestaurant om het te eten! Laat het over aan de professionals. 

4/ Je hebt geen afwas 

Op kot is er zelden een vaatwasser om al je troep op te ruimen die tijdens een kooksessie ontstaat. Je bent al meer dan een uur aan het koken, je hebt te veel gekookt en je wordt gedwongen om eindeloos af te wassen. Kook niet en je hoeft niet op te ruimen in de gemeenschappelijke keuken. 

5/ Je ontdekt nieuwe smaken 

Als je voor jezelf kookt, maak je steeds dezelfde dingen. De eeuwige bolognese heeft je nooit teleurgesteld, maar soms is het leuk om nieuwe recepten te ontdekken. Als iemand voor jou kookt, zal je versteld staan van de kookkunsten van je vrienden, kotgenoten en familieleden. 

Even serieus. Weten hoe je moet koken als student is nuttig. Je kan veel geld besparen door te koken, of het nu op kot is of thuis. Je moet de juiste keuzes maken en met geduld leren. 


Volg ons op Instagram en TikTok! Word ook lid van onze Facebookgroep voor meer tips, advies en humor!

Written by Lydia V.

What do you think?