Studies

Ik ben voor alles gebuisd, wat kan ik doen ?

Ging je examenperiode niet zo goed als je had gehoopt? Het is een harde klap, we weten het. Maar, Kotplanet is er om je weer op weg te helpen en van jouw tweede periode een succes te maken.

1/ Jezelf in vraag stellen

Dit is de allereerste stap. Je moet begrijpen wat er gebeurd is. Heb je niet hard genoeg gewerkt? Heb je de leerstof wel echt goed begrepen? Heb je alles op het laatste moment gedaan? Door op deze vragen een antwoord te zoeken, kan je verder gaan.

2/ Vraag om hulp

Soms denken we dat het niet nuttig is om een privé-leraar te betalen of om een vriend om hulp te vragen. Terwijl het juist wel heel nuttig kan zijn. Het kan echt helpen om de leerstof op een andere manier uitgelegd te krijgen.

3/ Herbekijk jouw studiemethode

Je moet jezelf afvragen of jouw manier van werken wel de juiste is. Misschien moet je eens een andere studiemethode proberen? 

4/ Niet panikeren

Buizen voor een examen overkomt iedereen wel eens. Je hoeft daar niet aan te twijfelen. Als je deze tips goed toepast, kom je er de volgende keer wel heelhuids door. Je moet positief blijven. Het is door jezelf te motiveren dat je zult slagen en zeker niet door jezelf naar beneden te halen!

Laat ons jouw beste tip weten op onze Instagrampagina!

Coordinatrice Marketing aka Madame Kotplanet. Fan de tattoos et de rock, j’adore les séries et films un peu (trop) cul-cul qui font pleurer.

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite