LiefdeLIFESTYLE

5 tips om tijd te maken voor je lief tijdens het studeren

Soms heb je als student drukke periodes tijdens het academiejaar, waardoor je minder vrije tijd hebt. Dat is nooit fijn en zeker niet als je daardoor je lief minder kan zien. Maar geen zorgen! Kotplanet geeft je in dit artikel zo’n vijf tips om tijd te maken voor je lief tijdens het studeren.

1/ Maak samen een goede planning

Een eerste belangrijke tip die we je willen meegeven, is om samen met je lief een goede planning op te stellen. Jullie hebben beiden een druk schema. Daarom is het goed om even samen te zitten, elkaars uurroosters te vergelijken en te kijken wanneer jullie allebei op hetzelfde moment vrij zijn. Zo kunnen jullie elkaar toch nog geregeld zien tijdens drukke periodes.

2/ Communiceer open en eerlijk

Een open en eerlijke communicatie is essentieel in elke relatie. Ook wanneer jij en je lief in de blok zitten, verandert dit niet. We vertelden je eerder om samen een goede planning te maken, maar daarnaast is het ook goed om jullie verplichtingen en verwachtingen te bespreken. Zo ben je zeker dat er geen misverstanden ontstaan en je een goede balans creëert tussen studeren en elkaar zien.

3/ Studeer samen

Wanneer je merkt dat jullie elkaar weinig of niet kunnen zien, dan kan je ook voorstellen aan je lief om samen te studeren. Waar jullie dat doen, maakt niet zoveel uit. Wat wel uitmaakt, is dat jullie zo de kans hebben om elkaar vaker te zien en tegelijkertijd ook vooruitgang te maken bij het studeren van de examenleerstof.

4/ Maak gebruik van technologie

Het is moeilijk om sociale media en computers, tablets en smartphones weg te denken uit de wereld van vandaag. Deze kunnen tijdens het studeren voor afleiding zorgen, maar als je ze slim gebruikt, dan kunnen ze je ook helpen om tijd te maken voor je vriend of vriendin. Stuur elkaar eens een lief berichtje of plan een audio- of videogesprek in tijdens jullie pauzes. Zo blijf je toch in contact wanneer jullie niet samen kunnen zijn tijdens de blok.

5/ Vier kleine successen samen

Het voltooien van een aantal hoofdstukken of het afleggen van een examen. Als student hebben we tijdens de blok allemaal wel enkele persoonlijke doelen en zaken waar we naar uitkijken. De blokperiode is niet enkel een moment waarin jullie elkaar mogelijks wat minder zien, maar het is ook een stressvolle periode. Maak daarom zeker tijd om elkaars successen – klein en groot – te vieren. Zo maken jullie wat tijd voor elkaar en kunnen jullie ook eventjes ontspannen.

De examenperiode is nooit een leuke periode voor studenten, en zeker niet als je jouw vriend of vriendin minder kan zien. Door open en eerlijk te communiceren, goed te plannen, technologie goed te gebruiken en kleine successen samen te vieren, kunnen jullie alvast wat meer zien tijdens het studeren. Wat doen jij en je lief? Laat het ons weten op sociale media!

Wil je meer tips voor studenten ontvangen? Volg ons dan zeker op Instagram!

What's your reaction?

Related Posts

Hoe ga je om met een relatiebreuk?

Het is net uit met je lief en je moet weer leren leven zonder hem/ haar? In het begin kan dit moeilijk zijn, omdat het gemis nog veel te groot is. Je kan niet meer naar bepaalde plaatsen gaan omdat jullie normaal altijd

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite