in ,

5 soorten thee die studenten helpen tijdens de blok

@Pexels - Andrea Piacquadio

Blokken en de winter, het is een combinatie die al jaren meegaat. Niet enkel het studeren, maar ook de koude en donkere dagen nemen veel van je energie. Daarom hebben wij wat om je zowel op te warmen als te helpen bij het studeren! Kotplanet geeft je in dit artikel vijf soorten thee die studenten helpen tijdens de blok.

1/ Groene thee

Laten we starten met een eerste thee, namelijk groene thee. Het bevat cafeïne, L-theanine en antioxidanten. Deze combinatie verhoogt je alertheid, maar ontspant je zonder dat je je slaperig zal voelen. Ook je concentratie en geheugen verbeteren. Perfect voor lange uurtjes studeren!

2/ Rozemarijnthee

Op naar de volgende! Studenten die rozemarijnthee drinken tijdens het studeren, zullen merken dat ze zich beter kunnen focussen en leerstof beter kunnen onthouden. Ook je helderheid van denken verhoogt, wat zeker mooi meegenomen is als je studeert.

3/ Muntthee

Muntthee heeft een verfrissende smaak. Het helpt je alerter te zijn en je beter te concentreren. Dat is niet alles! Deze thee helpt je stress verminderen, ontspannen en verlicht zelfs je hoofdpijn. Dat laatste kan ook al wel eens gebeuren tijdens of na een lange studeersessie.

4/ Kurkumathee

Wist je dat curcumine, het actieve bestanddeel in kurkuma, ontstekingen in de hersenen kan verminderen? Dat zegt je misschien niet zoveel, maar het verbetert je cognitieve functie en brengt je in een betere mood! Door kurkumathee voel je je beter en dat helpt om je beter te concentreren en ook gemotiveerd te blijven tijdens het studeren.

5/ Kamillethee

Tenslotte hebben we nog een thee over die je kan drinken na een lange dag studeren. Kamillethee helpt je om stress te verminderen en te ontspannen, wat kan bijdragen aan een betere slaapkwaliteit. Beter slapen zorgt ervoor dat je je ook beter zal voelen, beter kan concentreren en een beter geheugen hebt. Een goede thee om de dag mee af te sluiten dus!

Studenten die van thee houden, zich willen opwarmen en een boost kunnen gebruiken tijdens de blok, kunnen met deze vijf soorten thee alvast een tijdje verder. Veel succes met de blok en je examens! Laat ons zeker via Instagram weten wat jouw favoriete thee is.

Meer handige tips en leuke content voor studenten? Ontdek het op onze website!

Written by Kotplanet

What do you think?