in ,

Jezelf een oppepper geven als je moe bent

@Pexels- Andrea Piacquadio

Tijdens de les, wanneer je aan het studeren bent, of zelfs net voor je op het punt staat om met vrienden te gaan stappen, je hebt dat onaangename gevoel van vermoeidheid al wel eens ervaren. Helaas gunt je studentenleven je geen moment rust om een dutje te doen. Je moet een oplossing vinden, en wel nu meteen. Daarvoor kun je op Kotplanet en de vele tips rekenen, we helpen je graag uit de brand! 

1/Neem een koude douche

Niet altijd even aangenaam, maar het werkt wel. Ga enkele minuten onder een ijskoude waterstraal staan. Nadien voel je je klaarwakker om weer aan het werk te gaan. Koud douchen zorgt meteen voor een verschil maar het is ook bewezen dat je er beter door gaat slapen, reden genoeg om het wat vaker te doen, zou ik zeggen! 

2/Ga even een frisse neus halen  

Trek je sportschoenen en geschikte kleren aan en kom uit je kamer van 2 m² om te gaan wandelen. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar na wat bewegen heb je meer energie. Het beste is om een halfuur naar buiten te gaan, om toch minimaal te bewegen en je gezondheid een boost te geven. Wil je project voor school bijvoorbeeld niet echt vlotten, dan je je hoofd leegmaken door een luchtje te scheppen en misschien vind je wel een oplossing voor je probleem, een nieuw idee, mooi meegenomen, toch?

3/Open de ramen 

In een warme ruimte is de vermoeidheid sneller voelbaar. Daarom is het belangrijk om je kot, zowel in de zomer als in de winter, dagelijks meerdere malen te ventileren, zeker als je er de hele dag aan het blokken bent. Lang laten openstaan is niet nodig, 10 tot 15 minuten volstaan om weer frisse lucht te hebben. 

4/Drink veel water 

Het klinkt misschien stom maar als je niet genoeg drinkt, is de kans groter dat je je moe voelt. Dat komt omdat je lichaam uitgedroogd raakt. De oplossing is om water te drinken vóór je dorst hebt

5/Middagdutje 

Als andere oplossingen echt niet werken en je hebt nog wat tijd over, probeer dan eens een powernap te doen. Deze techniek zal je grootste wapen zijn om vermoeidheid te bestrijden, vooral tijdens de examenperiode. Het principe is eenvoudig: doe korte dutjes van ongeveer 20 minuten, en voel je nadien verfrist en meer gefocust. Maar let op, je moet mentaal sterk genoeg zijn om niet in de val te trappen van “een paar extra minuten kunnen geen kwaad!”  Want dan bestaat het risico dat je enkele uren wegdommelt, niet doet wat je voor die dag had gepland en ’s nachts niet meer kunt slapen.

Vind meerdere tips op Instagram!

Written by Rémi D

What do you think?