Aktua

Nog steeds geen studietoelage voor bijna 15.000 studenten

Het mag dan al wel april zijn, toch weten bijna 15.000 studenten uit het hoger onderwijs nog steeds niet of ze recht hebben op een studietoelage. Het antwoord van het Agentschap Hoger Onderwijs laat nog steeds op zich wachten en daarom roept CD&V op om de uitbetaling van studietoelages automatisch te laten gebeuren via het Agentschap Uitbetaling Groeipakket. Vandaag de dag is dit al het geval voor zo’n 1,6 miljoen scholieren.

14.913. Dat is het exacte aantal studenten hoger onderwijs dat tot op heden wacht op een uitbetaling van de studietoelage voor het academiejaar 2022-2023. Volgens Vlaams parlementslid Brecht Warnez (CD&V) komt dit door een veel te omslachtige procedure om een studietoelage te verkrijgen. Daarom pleit hij ervoor dat het Agentschap Uitbetaling Groeipakket de uitbetaling van studietoelages voor zich neemt.

Automatische uitbetaling

Het Agentschap Uitbetaling Groeipakket voert reeds de betaling van een schooltoelage en kinderbijslag voor zo’n 1,6 miljoen scholieren uit. Volgens Warnez kan daar ook perfect de studietoelagen voor studenten aan toegevoegd worden. Op deze manier gebeurt de toewijzing en uitbetaling van studietoelagen automatisch, waardoor studenten niet jaarlijks een nieuwe aanvraag moeten indienen.

Warnez verklaart ook dat die verschuiving voor de schooltoelage voor scholieren tot 18 jaar in de vorige legislatuur gebeurd is, waardoor de regelgeving licht gewijzigd zal moeten worden.

(Bron: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/04/06/bijna-15-000-studenten-wachten-nog-steeds-op-studietoelages-cd/)

Volg ons op Instagram voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite