FunONTSPANNING

5 life hacks voor studenten die op kot zitten

Zit jij op kot en vraag je je wel eens af hoe je slimmer om kan gaan met je tijd, geld en ruimte? Dan is dit artikel voor jou bedoeld! Lees snel verder, want Kotplanet geeft maar liefst vijf life hacks voor studenten die op kot zitten.

1/ Verduisterende gordijnen

Wil je er zeker van zijn dat je goed zal slapen terwijl je op je kot verblijft? Dan is het misschien wel een goed idee om verduisterende gordijnen te kopen. Het kan misschien wel een investering zijn, maar deze gordijnen blokkeren het licht van buitenaf en zorgen voor privacy. Tijdens de zomer houden ze je kot koel en tijdens de winter warm. Wat wil je nog meer?

2/ Cashback en kortingen

Als student heb je vaak recht op studentenkortingen op vertoon van je studentenkaart, maar daar stopt het niet! Je hebt ook tal van websites en applicaties waar je gratis een account kan aanmaken en eveneens kan genieten van kortingen en cashback deals. Als student op kot kan je elke cent goed gebruiken, dus claim snel je korting bij je volgende aankoop!

3/ Slimme tijdschakelaars

Wil je duurzaam omgaan met energie en mogelijks zelfs wat geld besparen? Slimme tijdschakelaars zijn dan zeker wat voor jou. Door deze te gebruiken bij elektronica en verlichting, kan je aan de hand van timers je apparaten en lichten uitschakelen wanneer je ze niet gebruikt.

4/ Online tools

Vandaag de dag kan je als student ook beroep doen op talloze applicaties die je helpen om efficiënter te studeren en om je dagelijkse leven goed te organiseren. Zo heb je apps die je helpen bij het maken van notities, herinneren aan bepaalde zaken, plannen en organiseren, en taakbeheer. Maak het jezelf gemakkelijker en download snel enkele nieuwe apps!

5/ Multifunctionele spullen

De ruimte op je kot is vaak wat beperkt. Het kan daarom goed zijn om bij het verhuizen naar je nieuwe kot te investeren in multifunctionele spullen. Denk maar aan opbergdozen, een oplaadstation voor je smartphone en smartwatch of zelfs een opvouwbaar bureau. Deze spullen kunnen je helpen om je ruimte te maximaliseren en netjes te houden.

Wil je meer tips en leuke content voor studenten? Volg ons dan zeker op Instagram en TikTok.

What's your reaction?

Related Posts

Partner

Grootste fails van studenten 

Iedereen begaat wel eens een megablunder. Ook de Belgische studenten. Maar zoals je waarschijnlijk al weet, is de val niet van belang. Het is de landing. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en we hebben ons allemaal wel…

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite