in , ,

5 manieren om als student dierbaren te herdenken tijdens Kerst

@Pexels - Nicole Michalou

Kerstmis komt eraan! Het is een mooie en gezellige periode, maar het kan ook moeilijk zijn als je dierbaren bent verloren. Weer een Kerst zonder hen, horen we je al denken. Kop op! Wij zijn er om je te steunen. Daarom geeft Kotplanet je vijf manieren om als student dierbaren te herdenken tijdens Kerst.

1/ Maak een herdenkingsboom

Studenten die hun dierbaren willen herdenken tijdens Kerst kunnen er dit jaar voor kiezen om een herdenkingsboom te maken. Je kan een kleine kerstboom versieren met foto’s, souvenirs en tekstjes. Dit geeft je meteen ook de kans om er zo vaak bij stil te staan als je zelf maar wilt.

2/ Schrijf een kerstbrief

Een andere manier om dierbaren te herdenken, is door een kerstbrief te schrijven. Dit kan je helpen om al je gevoelens, gedachten en herinneringen samen te brengen en te uiten. Je kan er ook voor kiezen om een gedicht of zelfs lied te schrijven. Wat je ook doet, het komt sowieso uit je hart.

3/ Hou een lichtjeswandeling

Je kan er ook voor kiezen om samen met je familie of vrienden overledenen te herdenken door een lichtjeswandeling te organiseren. Ga ’s avonds op pad en steek elk een kaarsje of lichtje aan. Dit is een rustgevende en mooie manier om hen te herdenken dit jaar.

4/ Leg bloemen neer bij hun graf

Een vierde manier om als student je dierbaren te herdenken, is door bloemen neer te leggen bij hun graf. Dit is misschien niet voor iedereen even ‘makkelijk’ om te doen, maar het kan zeker helpen bij het verwerken en herdenken.

5/ Wissel herinnering uit met anderen

Tot slot kan je ook herinneringen uitwisselen met anderen. Het hoeft niet altijd droevig te zijn en bepaalde anekdotes kunnen daarbij helpen om jullie nog eens goed te laten lachen bij bepaalde herinneringen. Het is niet simpel, maar vier hun leven en wees dankbaar voor elk moment dat jullie samen hebben doorgebracht.

We hopen dat deze vijf tips je helpen om je dierbaren op een mooie wijze te herdenken tijdens Kerst dit jaar. Wij wensen je veel sterkte en moed toe!

Wil je meer kerstactiviteiten voor studenten? Ontdek dan zeker meer op onze website.

Written by Kotplanet

What do you think?