in ,

5 redenen om het nieuwe F1-seizoen te volgen als student

@Pexels - Rezk Assaf

Tijd voor een pauze, want het nieuwe F1-seizoen is gearriveerd! Het belooft weer een spannend seizoen te worden en de vraag luidt nu al: wie trekt er aan het langste eind? Het wordt ook meteen het laatste seizoen van zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton bij Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team. Kotplanet geeft je daarom vijf redenen om het nieuwe F1-seizoen te volgen als student.

1/ Rivaliteit

F1 biedt een echte strijd tussen coureurs en teams. Het heeft dan ook twee kampioenschappen: de Driver’s Championship en de Constructor’s Championship. Zelfs teamgenoten strijden om de overwinning! Er heerst een duidelijke rivaliteit, die soms ook wel eens persoonlijk wordt. Vergeet dus even die K-Drama van gisterenavond en ga voor F1!

2/ Spanning

Of je een race nu ter plekke volgt of thuis op tv, één ding is zeker: het zal spannend worden! F1-wagens die aan een ongelofelijke snelheid door bochten scheuren, coureurs die het beste van zichzelf geven en dan hebben we het nog niet gehad over de perfect getimede pitstops en de botsingen die ook wel eens gebeuren. Elke race brengt spanning en entertainment met zich mee!

3/ Nieuwste technologie

F1 is niet enkel dé autosport bij uitstek, maar het is ook een sport waar alle nieuwste technologie samenkomt. Elk seizoen gaan de teams tot het uiterste om toch maar dat tikkeltje beter te zijn dan hun concurrenten. Laat het dan ook geen verrassing zijn dat er veel geld wordt uitgegeven aan onderzoek en ontwikkeling. Nieuwe materialen, hybride motoren, smart handschoenen en zelfs AI. Het zijn slechts enkele voorbeelden van de vernieuwende technologieën in F1.

4/ Vrienden met dezelfde interesse

F1 is een sport voor iedereen. Je hebt ongetwijfeld wel vrienden die ernaar kijken, of je je er nu bewust van bent of niet. Zo kan F1 ook een nieuw gespreksonderwerp worden of kunnen jullie zelfs samen naar de races kijken. Ook kan je door jouw interesse nieuwe vrienden maken. F1 heeft een gepassioneerde community, dus waar wacht je nog op?

5/ Stressverlichting

Last but not least biedt F1 ook gewoon ontspanning. Tijdens de race ben je even afgeleid van je zorgen en verplichtingen. Je denkt enkel maar aan de race en alles wat daarbij komt kijken. Dit kan ervoor zorgen dat je minder stress hebt en dus even kunt ontspannen na een lange week van studeren en werken. Neem gerust een dekentje, een snack en een drankje bij de hand en geniet van de race!

Kijk jij nog niet naar F1? Dan hopen we je met deze vijf redenen alvast warm gemaakt te hebben om vanaf dit seizoen te beginnen kijken. De eerste race vindt plaats op zaterdag 2 maart om 16 uur in Bahrein. De volgende vindt plaats op 9 maart om 18 uur in Saudi-Arabië. Veel kijkplezier! 🏎️

Wil je meer content voor studenten? Volg ons zeker op Instagram!

Written by Shane R.

What do you think?