in ,

6 must-visit kerstmarkten voor studenten in België

@Pexels - Humphrey Muleba

Kerstmis staat alweer voor de deur! Een heel jaar heb je ernaar uitgekeken en nu kan je eindelijk weer naar de kerstmarkt. Maar welke kerstmarkten moet je zeker bezoeken? Kotplanet geeft je zes must-visit kerstmarkten voor studenten in België.

1/ Brussel

Laten we van start gaan in onze hoofdstad! Van vrijdag 24 november tot zondag 31 december kan je genieten van Winterpret in Brussel. Op meerdere locaties – waaronder aan de vernieuwde Beurs en op het Sint-Katelijneplein – kan je terecht bij tal van gezellige chalets om wat te drinken, te eten of leuke cadeautjes te kopen. Daarnaast kan je ook schaatsen en plaatsnemen in een reuzenrad! Elke avond vindt er een prachtige klank- en lichtshow plaats op de Grote Markt en dat is niet alles, want je kan ook het interactief lichtparcours ‘Brussels by Lights’ bewonderen. Wist je trouwens dat de elf autochtone naties van Quebec dit jaar de eregast zijn?

2/ Luik

Wie de grootste en oudste kerstmarkt van ons land wil bezoeken, moet daarvoor in Luik zijn! Elk jaar trekt Le Village de Noël ongeveer anderhalf miljoen bezoekers van over heel Europa naar de Waalse stad. Hier vind je de oude Germaanse tradities terug en kan je zelfs naar beneden glijden op een tien meter hoge sleebaan aan Place Saint-Lambert! Je kan deze kerstmarkt bezoeken van zaterdag 25 november tot en met zaterdag 30 december.

3/ Gent

Rolschaatsen op de grootste mobiele rolschaatspiste van België? Daarvoor moet je in Gent zijn! Op donderdag 7 december openen de Gentse Winterfeesten haar deuren. Je kan er onder meer genieten van streekspecialiteiten – zoals de bekende cuberdons – en natuurlijk ook de rendiermolen en indoor skibar. Wees er snel bij, want op zondag 31 december is het alweer voorbij!

4/ Antwerpen

Ook dit jaar kan je in Antwerpen terecht voor een magische winter! Meerdere locaties – waaronder de Grote Markt en Groenplaats – worden van vrijdag 8 december 2023 tot zondag 7 januari 2024 omgetoverd tot een winterparadijs. Dit jaar kan je ook op het Operaplein en Hendrik Conscienceplein terecht. Genieten van het eindejaarsvuurwerk? Dat doe je nog steeds aan ’t Zuid!

5/ Durbuy

Studenten die op zoek zijn naar een zeer gezellige en pittoreske sfeer, kunnen er dan weer voor kiezen om af te zakken naar Durbuy. De historische stadskern is slechts enkele straten groot, maar het intieme kerstmarktje heeft veel te bieden! Je kan de kerstmarkt bezoeken van vrijdag 24 november 2023 tot zondag 7 januari 2024.

6/ Brugge

Wat dacht je ervan om de kerstsfeer op te snuiven in het Venetië van het Noorden? Dit jaar kan je in Brugge terecht van vrijdag 24 november 2023 tot zondag 7 januari 2024 voor Wintergloed. Je kan er ten volle genieten van maar liefst twee (!) kerstmarkten en dat is niet alles! Als student kan je er ook schaatsen op het Minnewater en deelnemen aan de nieuwe Lichtbelevingswandeling. Dit jaar is Brugge ook de gaststad van de Warmste Week. Hoe cool is dat?

Zo, studenten die kerstmarkten willen bezoeken, hebben alvast keuze genoeg! Wij wensen jou veel plezier toe en laat ons zeker weten via onze sociale media welke kerstmarkten jij zal bezoeken.

Op zoek naar nog meer uitjes voor studenten? Volg ons zeker op Instagram!

Written by Shane R.

What do you think?