FeestenONTSPANNING

5 redenen om als student een kerstmarkt te bezoeken 

Je weet dat het bijna tijd is voor de eindejaarsfeesten wanneer de kerstmarkten van start gaan! Deze lokken jaarlijks tal van bezoekers, maar wat heb jij hier nu aan? Kotplanet geeft je vijf redenen om als student een kerstmarkt te bezoeken.

1/ Warme kerstsfeer

De sfeervolle lichtjes en versieringen, de kerstbomen en zelfs de geur van specerijen. Wanneer je een kerstmarkt bezoekt, voel je je meteen vrolijk en dat kan ook niet anders! Kerstmarkten bieden een warme en gezellige kerstsfeer. Dé perfecte gelegenheid om al in de kerststemming te komen.

2/ Unieke cadeaus

Kledij, sieraden, keramiek of lekkernijen. Studenten die op zoek zijn naar unieke cadeaus voor hun lief, familie en vrienden, zullen op een kerstmarkt zeker wat leuks vinden! Vaak zijn dit ook handgemaakte spullen, waardoor je deze ook nergens anders zal vinden.

3/ Leuke studiepauze

Heb je even genoeg van al dat studeren? Tijd om er even tussenuit te gaan! Een kerstmarkt bezoeken is een goede manier om even te ontspannen, je gedachten te verzetten en te genieten van de warme kerstsfeer. Deze leuke en welverdiende pauze zal je goed doen en helpen om nadien weer met volle energie in de boeken te kruipen.

4/ Lokale economie

Veel producten die verkocht worden op een kerstmarkt, zijn geproduceerd door lokale ambachtslieden, kunstenaars en kleine ondernemingen. Wanneer je dus wat koopt op een kerstmarkt, ondersteun je ook meteen de lokale economie en ambachtelijke tradities.

5/ Mooie foto’s

Uiteraard bieden kerstmarkten ook de gelegenheid om mooie foto’s te nemen. Niet enkel van de kerstmarkt, maar ook van jezelf met je lief, familie of vrienden. Niet enkel beleef je er dus mooie momenten, maar je kan ze ook vereeuwigen op beeld.

Aan de hand van deze vijf tips hopen je alvast warm gemaakt te hebben om binnenkort kerstmarkten te bezoeken. Je zal er geen spijt van hebben! Deel zeker jouw momenten op de kerstmarkt via onze sociale media.

Nog meer ideeën voor studenten ontvangen? Volg ons dan zeker op TikTok.

What's your reaction?

Related Posts

Partner

Grootste fails van studenten 

Iedereen begaat wel eens een megablunder. Ook de Belgische studenten. Maar zoals je waarschijnlijk al weet, is de val niet van belang. Het is de landing. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en we hebben ons allemaal wel…

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite