in ,

Welke boeken moet je als student lezen volgens TikTok?

@Pexels - Thought Catalog

Ben jij een student die graag een boek leest na een drukke dag van lessen, studeren, groepswerken… of juist helemaal niet? Het maakt eigenlijk allemaal niet veel uit! Dit lijstje met #booktok boeken bevat hoogstwaarschijnlijk een boek dat je leuk zal vinden! Ze zijn enorm populair op TikTok en dat zal wel voor een reden zijn… 

1/ Rood, Wit en Koningsblauw – Casey McQuiston

Ben je een fan van een humoristische romcom? Dan heeft Casey McQuiston het perfecte boek voor jou geschreven!

Dit is een verhaal vol humor en liefde én over twee jongens die in de clinch liggen, maar niet voor lang… Deze romcom gaat over Alex, de zoon van de Amerikaanse president en Henry, een Britse prins. Deze twee kunnen elkaar dus niet hebben, maar, gedwongen door de tabloids, leggen ze het bij. Maar deze ‘vriendschap’ groeit al snel uit tot iets dieper.

2/ They both die at the end – Adam Silvera

Dit is volgens mij het eerste boek waarvan ik al het einde wist nog voor ik het las. ‘They both die at the end’, geschreven door Adam Silvera gaat over Mateo Torrez en Rufus Emeterio en die kregen een beetje slecht nieuws. Ze gaan beide dood die dag. Ze willen alle twee een nieuwe vriend maken op hun laatste dag en installeren daarvoor een app: ‘The Last Friend’. Zo ontmoeten ze elkaar. 

Adam Silvera staat bekend voor zijn hartverscheurende boeken en dit exemplaar is niets minder. Neem je kop koffie, soep of thee, een warm dekentje en een hele hoop zakdoeken! Zelfs al heb je nog nooit een boek gelezen, meeleven zal je!

3/ Nooit meer/ It ends with us – Colleen Hoover

Dit was misschien wel de grootste TikTok-hit in 2022. ‘Nooit meer’ of ‘It ends with us’ van Colleen Hoover. Het is zeer emotioneel en vertelt het verhaal van Lily die verliefd wordt op de knappe neurochirurg Ryle. Het is een fantastische relatie, maar Atlas, het ex-lief van Lily verschijnt weer in haar leven en vernielt alles wat zij en Ryle hebben opgebouwd. Wil ze haar ex terug of is haar liefde voor Ryle nu al te groot geworden om te zwichten voor de charmes van Atlas?

4/ One of us is lying – Karen M. McManus

Heb jij geheimen? En hoe ver zou je gaan om deze te beschermen? Waarschijnlijk niet zo ver als een van de personages in dit boek. Deze persoon heeft namelijk iemand vermoord tijdens het nablijf uurtje. Iemand vermoord Simon met een paar druppels pindaolie (daar is hij allergisch aan) door Simon zijn roddelwebsite. Wie van de vier personen die moesten nablijven was zo boos op Simon dat hij of zij zoiets verschrikkelijk zou doen? 

Je hebt misschien ook al gedacht ‘Amai, die persoon is vervelend’, maar ik hoop dat je nooit zo ver gaat als de moordenaar in dit verhaal…

5/ De 7 echtgenoten van Evelyn Hugo – Taylor Jenkins Reid

Ik ben zeker dat je ooit al van deze titel gehoord hebt. Het was echt heel populair voor een tijdje op social media. ‘De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo’ gaat over het leven van een Hollywoodlegende. Nu ze 79 jaar werd, wil ze al de schandalen van haar glamoureuze leven onthullen. Ze gaat daarvoor naar Monique, een onbekende reporter en die neemt er gretig gebruik van om naambekendheid te krijgen. Welke schandalen zouden er uitkomen? En hebben Monique en Evelyn meer gemeenschappelijk dan ze denken? 

Zoals je ziet zijn dit super interessante en toegankelijke boeken om mee te starten als je (nog) geen lezer bent. En echte lezers, ik weet het, je kende deze titels waarschijnlijk wel… maar ik doe het voor die ene titel die je nog niet kende en waarvan je nu denkt: hmm, interessant, dat wil ik wel eens lezen! 

Laat ons jouw favoriete boek weten op onze Instagram!

What do you think?