in

Waarom vrijwilliger worden als student?

@Pexels - Matthias Zomer

Denk jij er soms eens aan om vrijwilligerswerk te gaan doen? This is your sign! Kotplanet geeft je hier enkele tips en redenen waarom jij, als student, echt een verschil zou kunnen maken voor sommige mensen door gewoon een paar uurtjes in de week ergens iemand uit de nood te helpen.

1/ Dankbaarheid

Wat je ook doet, mensen zullen dankbaar zijn dat je het doet. Ga je een uurtje of twee in een rusthuis helpen? De verplegers en de oude mensjes zullen je dankbaar zijn. Hun leven en werk worden die twee uur net iets lichter dan anders en daar heb jij voor gezorgd. Ga je huiswerkbegeleiding geven? De kindjes zullen blij zijn met de extra hulp en ook de leerkrachten zullen die extra tijd die ze krijgen, appreciëren. 

2/ Jouw hulp is nodig 

Organisaties zullen geen vrijwilligers vragen als het werk niet broodnodig moet gedaan worden. Je voelt je onmisbaar en belangrijk en zo mag je je terecht ook voelen. Sommige klusjes zijn nu eenmaal te klein om er een fulltime job van te maken of er is geen geld voor werknemers die eigenlijk wel nodig zouden moeten zijn. Daarom doen organisaties en bedrijven vaak beroep op vrijwilligers. 

3/ Heel wat voordelen

Ben je nog niet overtuigd? Jaja, je kan er ook een klein centje mee verdienen. Én dat centje is dan ook niet belastbaar, dus je mag het allemaal houden! Je kan tot 35 euro per dag verdienen. Dat is niet erg veel, maar je hoeft ook meestal geen hele dag te werken en misschien doe je het gewoon wel echt graag en wordt het eigenlijk een soort van hobby! 

4/ Welk vrijwilligerswerk kan ik doen? 

Oké, je bent overtuigd! Maar nu vraag je je af wat je zou kunnen doen… Er zijn echt ontelbaar veel keuzes: huiswerkbegeleiding, buddy zijn voor mensen met een handicap, communicatie vrijwilliger, kassamedewerker in een kringwinkel, koken voor mensen die het financieel moeilijk hebben, fotografie… 

Zoals je ziet is alles dus mogelijk! Zoek maar even op waar je terechtkan en geniet ervan! Je voelt je sowieso goed over het feit dat je andere mensen helpt! Er is niets mooier dan dat! 

Volg ons op Instagram en TikTok

What do you think?