in ,

4 voordelen van planten voor kotstudenten

@Pexels - Cottonbro Studio

Je zit op kot, maar je weet niet goed hoe je je kot kan opvrolijken. Heb je er al eens aan gedacht om planten te kopen? Ze zijn niet enkel mooi, maar ze bieden ook heel wat voordelen! Kotplanet somt zo’n vier voordelen van planten voor kotstudenten op in dit artikel.

1/ Luchtzuivering

Planten nemen koolstofdioxide op en geven zuurstof af. Het absorberen van deze gassen gebeurt aan de hand van fotosynthese. Natuurlijk gaan we jullie de hele wetenschappelijke uitleg besparen, maar planten zuiveren de lucht op jouw kot en dat zorgt dus voor een betere luchtkwaliteit.

2/ Luchtvochtigheid

Luchtzuivering is niet het enige voordeel van planten. Planten geven ook waterdamp af en dat verhoogt dan weer de luchtvochtigheid op jouw kot. Dat is vooral handig als de lucht in jouw kamer droog is en tijdens de wintermaanden, waarbij de verwarming de lucht kan uitdrogen. Luchtvochtigheid kan problemen zoals droge huid, gebarsten lippen en geïrriteerde ogen voorkomen. Een reden te meer om planten te kopen dus!

3/ Gezonde afleiding

Planten bieden je ook een gezonde afleiding. Het verzorgen van je planten kan een rustgevende activiteit zijn en het geeft de kans om even te pauzeren tijdens al dat studeren. Zien hoe je planten groeien is ook mooi. Dit geeft je dan weer voldoening voor alle zorg die je je planten gegeven hebt.

4/ Sfeer en gezelligheid

Tot slot dragen planten ook gewoon bij aan de sfeer en gezelligheid op jouw kot. Je kot kan misschien wat koud en kunstmatig lijken, maar planten bieden net een natuurlijk element. Ze brengen kleur, textuur en levendigheid. Het kan ook een goede manier zijn om je persoonlijkheid uit te schijnen in de decoratie van je kot.

Met deze vier voordelen hopen we je overtuigd te hebben om misschien toch planten te kopen voor je kot. 🌱

Wil je meer voordelen voor studenten? Volg ons snel op TikTok!

Written by Shane R.

What do you think?