StudiesTIPS

Hoe kan je slagen op je groepswerk?

Groepsproject. Sommige studenten vinden dit tof, andere werken liever alleen. Toch ga je in je studentenleven soms een groepsopdracht moeten maken. Dan moet je samenwerken met andere studenten waar je misschien nooit mee hebt gesproken. Wat je ook kan voor hebben, is dat je zelf mag kiezen met wie je werkt. Uiteraard kies je dan voor je vrienden. Maar je denkt vast, hoe kan je slagen op je groepswerk? Met deze Kotplanet-tips krijg je meteen meerdere antwoorden om je te helpen.

1/ Een groepsopdracht is een goede manier om je teamspirit te boosten

Een groepsproject kan helpen om je teamspirit te boosten, omdat jullie veel tijd samen spenderen. Daarnaast werken jullie voor hetzelfde doel, namelijk een goed punt behalen op dit project. Ook organiseren sommige groepen activiteiten, omdat ze met de tijd gehecht zijn geraakt aan elkaar. Deze activiteiten kunnen zijn om samen te gaan eten tijdens de middag of door een teambuilding te organiseren. Dus hoe kan je slagen op je groepswerk? Door goed overeen te komen met de andere studenten en samen tijd te spenderen om zo elkaar beter te leren kennen.

2/ Samenwerken betekent ook duidelijke afspraken maken

Hoe kan je slagen op je groepswerk? Door onderling duidelijke afspraken te maken. Een groepsopdracht kan veel tijd vragen, daarom is het beter om onderling verschillende beslissingen te nemen, zodat iedereen op dezelfde golflengte is. Binnen de groep kan je elkaar duidelijke rollen geven. Zo heeft iedereen een beetje verantwoordelijkheid.  Tot slot kunnen jullie samen beslissen wanneer de taken afgewerkt moeten worden en ook zien wanneer jullie moeten samenkomen of vergaderen. Hiervoor kan je gebruikmaken van een ready-made planner die je toegankelijk maakt voor iedereen. Kotplanet garandeert je dat jullie zo effectiever gaan kunnen werken.

Weet je niet hoe je om moet gaan met groepsdruk? Geen zorgen, Kotplanet toont je hoe je daarmee moet omgaan.

3/ Een groepsproject zorgt ervoor dat je verschillende communicatieve vaardigheden stimuleert

Vanaf nu ga je samenwerken met studenten met wie je misschien nooit hebt gesproken. Dus hoe kan je slagen op je groepswerk? Door gebruik te maken van je communicatieve vaardigheden. Kotplanet is er 100% zeker van dat je dankzij je groepswerk je communicatieve vaardigheden verbetert. Zo leer je naar elkaar luisteren, feedback te geven op een respectvolle manier…etc. Het helpt ook bij het opbouwen van vertrouwen en het ontwikkelen van empathie en begrip voor anderen. Om te slagen in je groepswerk zijn deze factoren zeker belangrijk!

Je wil graag nieuwe vrienden maken op je campus? Geen zorgen, Kotplanet helpt je hierbij en geeft je daarom enkele tips!

5/ Wees proactief

Hoe kan je slagen op je groepswerk?  Door proactief te zijn. Op deze manier toon je aan dat je betrokken bent en dat je mee brainstormt met de groep. Proactief zijn in de groep heeft tal van voordelen, bijvoorbeeld het verhogen van de productiviteit, het verbeteren van de communicatie en zo misschien problemen te voorkomen. Door zo’n attitude te hebben, help je zeker bij het succes van het project.

Volg ons op Instagram voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite