in ,

Hoe maak ik nieuwe vrienden?

@Pexels-Helena Lopes

De stap naar het hoger onderwijs is voor iedereen moeilijk. Als je dat helemaal alleen moet doen, omdat niemand van je vrienden dezelfde richting volgt, is dat waarschijnlijk nog veel moeilijker. In dit artikel vind je drie tips die het zoeken naar nieuwe vrienden kan vergemakkelijken. 

1/ Wees niet bang

Wij weten 100 procent zeker dat jij niet de enige student zal zijn die alleen aankomt op de eerste dag van het academiejaar. En dat zal direct opvallen, je zal onmiddellijk zien wie ook alleen is. Op de meeste hogescholen heb je eerste een kennismakingsdag, maar in de universiteiten kom je meestal onmiddellijk terecht in de aula. Tijdens een kennismakingsdag op de hogeschool zal je ontdekken wie alleen kwam, in een aula is dat al wat moeilijker. 

Zie je in de aula iemand alleen zitten? Ga ernaartoe en vraag of je naast hem of haar mag zitten. Misschien is dit wel het begin van een mooie vriendschap! 

Toen ik in het eerste jaar Journalistiek terechtkwam, zat ik op de eerste dag in de verkeerde klas. Ik ging heel de dag op pad door de school en kwam er maar in de late middag achter dat ik verkeerd was. Een ander meisje had hetzelfde voor als mij. We  lachten en vonden samen onze juiste klas terug. Sindsdien zijn we vriendinnen gebleven!

2/ Groepswerken

Of je nu op de universiteit zit of in de hogeschool, groepswerken zijn niet te vermijden. Al zijn ze soms de hel, je kan er vaak ook vrienden maken. Klopt, het is soms moeilijk om een groepje te vinden als je niemand kent, maar je komt sowieso ergens terecht. Misschien zijn deze mensen wel diegenen waarmee je volgende zomer op reis gaat! 

Een tip om groepjes te vormen: vraag in de groepschat van je klas of er nog iemand plaats heeft in zijn of haar groepje.

3/ Ga in een studentenvereniging

Studentenverenigingen zijn niet voor iedereen weggelegd, maar als je graag onder de mensen bent en graag veel drinkt (het is nu eenmaal zo), dan moet je eens uitzoeken hoe de vereniging van jouw opleiding eruitziet! 

Op deze website vind je elke studentenvereniging en kan je met hen contact opnemen. Meestal staan ze de eerste weken ook in school met een kraampje zodat je daar om informatie kan vragen. 

Hopelijk helpen deze tips om meer vrienden te maken in jouw opleiding. Onthou vooral dat je niet de enige bent die alleen aankomt op de eerste schooldag. Ga op zoek naar gelijkgestemde studenten en geen zorgen, je zal zeker vrienden maken! Je moet er alleen wat tijd en energie in steken.

Laat ons weten in welke leuke studentenvereniging jij zit op onze Instagram pagina!

What do you think?