in

Hoe overleef ik een avond in Overpoort?

@Pexels- Victor Freitas

Overpoort ligt pal in het midden van de Gentse studentenbuurt en is dus een van de populairste plaatsen om uit te gaan. Het vergt wat tijd om alle cafés uit te testen en er dan je favoriet uit te halen, maar die tijd heb je wel als student. Kotplanet geeft je enkele tips om heelhuids in je bedje te belanden na een avondje in Overpoort! 

1/ Leg een laagje

Overpoort staat gelijk aan veel drinken. Hoe kan het ook anders als pintjes zo goedkoop zijn en dat er altijd wel een happy hour of een interessante deal te vinden is. Daarom is het belangrijk dat je goed eet voor je uitgaat. (Hier vind je wat je precies moet eten). Genoeg gegeten? Trommel je vrienden op en geniet van je avond! 

2/ Sluit je fiets

Bijna iedere student in Gent heeft een fiets. Dat is dus ook het vervoer bij uitstek om naar Overpoort te gaan, maar helaas bestaan er ook studenten die niet met de fiets zijn gekomen, maar wel met een fiets naar huis gaan. Dat is echt vervelend als het jouw fiets is. Sluit dus zeker jouw fiets (en verlies het sleuteltje niet), zodat je geen halfuur meer moet wandelen om 4 uur ‘s nachts. 

3/ Let op je drankje

We zijn allemaal wel wat oplettender geworden, maar mensen worden nog altijd gedrogeerd op feestjes en dat is niet anders in Overpoort. Neem geen drankjes aan van mensen die je niet kent en laat je drankje nooit alleen. Gouden tip: hou je hand over je beker als je aan het dansen bent.

Hou ook altijd je vriend(inn)en dichtbij. Als er dan iets gebeurt, ben je altijd bij mensen die je vertrouwt.

4/ Eet!

Je zal zeker niet verhongeren in Overpoort. Je kan kiezen uit pizza stukken van 1 euro, pita, frietjes, hamburgers, pasta… Alles wat je maar kan bedenken! Wil je even een pauze van al de alcohol? Ga langs bij een van de pitazaken of hamburger kraampjes! 

5/ Probeer niet alleen naar kot te gaan

Hoewel Gent geen gevaarlijke stad is, is het altijd beter om niet alleen ‘s nachts naar je kot te wandelen. Misschien zit een van je vrienden dicht bij jou op kot? Stap samen naar huis. Als jij Overpoort beu bent en je vrienden niet, stuur dan altijd een berichtje naar je vriendenom te zeggen dat je veilig thuis bent. 

Voila, met deze tips moet je avond in Overpoort goed verlopen! Geniet ervan! 

Bekijk zeker onze Instagram pagina!

What do you think?