in ,

5 activiteiten voor studenten tijdens de lente

@Pexels - Mart Production

De koude en donkere winterdagen waren niet bepaald motiverend voor studenten om buiten te komen wanneer dat niet zo zeer noodzakelijk was. Wat ga ik nu buiten lopen bevriezen als ik binnen kan genieten van een warme chocolademelk? De lente is in zicht en dat betekent meteen ook warmere temperaturen en meer daglicht. Tijd om weer wat vaker buiten te komen! Kotplanet geeft daarom zo’n vijf activiteiten voor studenten tijdens de lente.

1/ Kamperen

Wat dacht je van een weekendje kamperen in de natuur? Even weg van het drukke stadsleven dat je dagelijks omringt en weg van je telefoon en computer. Gewoon even genieten van het mooie weer, de natuur en je geliefden. Overdag kan je genieten van enkele leuke activiteiten samen, terwijl je ’s avonds rond het kampvuur anekdotes kan vertellen, liedjes kan zingen en de vele sterren aan de hemel kan bewonderen.

2/ Picknicken in het park

Studenten die niet zo avontuurlijk zijn ingesteld en dus liever niet gaan kamperen, kunnen samen met hun vrienden of met hun lief een gezellige picknick organiseren in een nabijgelegen park. Kies even een moment en bespreek wie wat meebrengt. Zo zorg je ervoor dat je alles vlekkeloos verloopt. Daarna is het gewoon genieten van elkaar, van de natuur en van het mooie weer. Wat wil je nog meer?

3/ Fietsen

Vergeet even het openbaar vervoer! Het is tijd om je fiets weer van onder het stof te halen en je banden weer even op te pompen. De lente is een goed moment om een fietstocht te maken. Waar je heen rijdt, kies je zelf. Misschien wil je wel eens door de stad fietsen, maar misschien heb je wel liever het bos of het platteland. Het maakt niet zoveel uit zolang je ervan geniet! Vergeet ook zeker niet om onderweg even te stoppen… voor een ijsje of een drankje.

4/ Sporten in de buitenlucht

De sportievelingen kunnen dan weer in de buitenlucht sporten. Geen thermokleding of indoor alternatieven meer! Of je nu liever alleen sport of met vrienden, je hebt voldoende opties om wat leuks te doen. Misschien ga je wel graag lopen in het bos of hou je van een potje voetbal met vrienden. Ook een dagje naar het strand kan leuk zijn! Dat biedt dan weer de kans om pakweg minigolf of beachvolleybal te spelen samen.

5/ Wandelen

Tot slot kan ook een wandeling in de stad, het bos of het park zeker deugd doen en leuk zijn. Je hoeft niets mee te sleuren en het biedt je een uitstekende mogelijkheid om de lokale geschiedenis beter te leren kennen of te genieten van bezienswaardigheden in de omgeving. Natuurlijk is het tijdens het wandelen ook altijd goed om even te stoppen voor verfrissing. Wie houdt er nu niet van een ijsje?

Met deze vijf lenteactiviteiten hopen we je alvast wat inspiratie en motivatie gegeven te hebben. Maar wat ga jij doen tijdens de lente? Laat het ons zeker weten via onze socialemediakanalen! 🚣

Op zoek naar meer activiteiten voor studenten? Volg ons zeker op Instagram!

Written by Shane R.

What do you think?