in ,

4 tips om vroeger op te staan als student

@Pexels - Andrea Piacquadio

Het is soms als student moeilijk om vroeg op te staan. Je ziet er waarschijnlijk het nut niet van in en je wil graag wat liever in je bedje blijven liggen. Dat snap ik volledig, zeker tijdens de koude wintermaanden! Dan blijf je liefst de hele dag liggen, maar soms roept de plicht en moet je vroeg opstaan. Wil jij daar graag een beetje beter in worden? Kotplanet geeft je 4 tips om vroeger op te staan als student

1/ Wekkergeluid aanpassen

Een standaardwekker op jouw gsm heeft echt een irritant geluid en daarmee begint je dag dus al slecht. Je wordt wakker met een geluid waarvan je echt niet gelukkig wordt en waardoor je je GSM regelrecht door het raam wil smijten. Dat is geen goed begin van jouw dag. 

Daarom stel ik voor om een muziekje te downloaden waar jij wel gelukkig van wordt en waarvan je niet boos wordt als het afgaat. Hou je van Kerst? Download ‘All I want for christmas is you’ of ‘Santa Tell Me’ en wordt wakker met een leuk gevoel!

2/ Vroeg gaan slapen

Dit is misschien de meest logische tip… Als je om 2 uur in je bed kruipt en je hebt de bedoeling om vier uur later op te staan, dan zal dat niet lukken. Trust me! Het komt zeker niet goed als je niet per se ergens moet zijn… Dan voel je de druk niet om op te staan. Jouw plan om de hele dag te studeren, valt dan ook in het water…

Kruip dus op tijd in jouw bed en zorg ervoor dat je zeker 8 uur hebt geslapen. Zo is het voor jou gemakkelijker om vroeg op te staan en er een productieve dag van te maken!

3/ Waarvoor kom jij je bed uit?

Maak voor  jezelf even uit wat jou uit jouw bed kan krijgen. Bij mij is dat persoonlijk een goed ontbijt. Als ik weet dat ik iets heel lekker in mijn kast of koelkast heb liggen als ontbijt, zal ik echt sneller uit mijn bed komen. Maar voor jou kan dat ook iets heel anders zijn. 

Misschien vind jij het vooruitzicht op een ochtendloopje wel leuk of een goede kop koffie? Het kan echt van alles zijn. Als het er maar voor zorgt dat jij vroeg uit jouw bed geraakt!

4/ Vrienden to the rescue

Ben je bang dat je je wekker niet zal horen of dat hij niet zal afgaan als je een belangrijke afspraak hebt? Vraag je vrienden of zij jou willen wakker bellen of dat ze desnoods op jouw deur komen kloppen (als het niet te vroeg is hé, gun hen ook wat rust). 

Zij zullen jou met plezier komen wakker maken!

Misschien lukt het je nu wel om vroeger op te staan! Laat het ons weten op Instagram en TikTok!

What do you think?