in ,

Hotspots voor studenten in Gent

@Pexels - Viktor Mogilat

Gent is een echte studentenstad en dat zal jij geweten hebben. Er zijn heel wat leuke dingen om te doen, te bekijken en te bezoeken in Gent. En dat allemaal op studentenniveau! In dit artikel geeft Kotplanet jou enkele plaatsen die je zeker moet gezien hebben tijdens je studentenjaren in Gent! 

1/ Overpoort Bowl

De volledige Overpoort is dé plaats voor feestende studenten. In het midden van de straat ligt de Overpoort Bowl. Het is echt een ideale plaats om je te ontspannen met je vrienden. Een potje bowling en ondertussen de deals bekijken? 5 euro voor 2 halve liters bier? Nice! Gather your friends en heb een hele leuke avond! 

2/ De Vooruit/ Kunstencentrum VIERNULVIER

Is feesten niet jouw prioriteit? Dat kan! ‘Kunstencentrum VIERNULVIER’ kan jou heel veel ontspanning bieden! Wil je een koffie drinken, rustig wat voor school werken of een concert bijwonen? Dan is er maar één adres waar je dat allemaal op één dag kan doen. Haal het artistieke in jezelf naar boven en voel je the main character in de foyer.

3/ Sint-Pietersplein

Als je nu een bezoekje zou brengen aan het Sint-Pietersplein, zou je denken: ‘huh, wat is hier te doen?’ Wel, nu is er misschien niets te zien, maar er worden tijdens het academiejaar heel wat evenementen georganiseerd! Student Kick off, Student Street Soccer… Hoor je muziek vanuit je kot? Dan komt dat waarschijnlijk van het Sint-Pietersplein! Ga maar eens kijken! Tijdens de coronaperiode had Stad Gent cirkels getekend op het plein om zo een hele grote menigte te vermijden. Daar moest je dan per vriendengroep gaan in zitten om iets te drinken of een spelletje te spelen. 

4/ Vlasmarkt

De Vlasmarkt is een beetje verder gelegen dan de rest van deze plekjes, maar is zeker een bezoekje waard! Je vindt er heel wat leuke en alternatieve cafés waar je (speciale) biertjes kan bestellen! Er is altijd sfeer, dus be there or be square

Dit was duidelijk geen artikel over het Gravensteen of het Belfort, dat zal je wel gemerkt hebben. Dat was ook helemaal de bedoeling niet. Want let’s be honest, eens je het Gravensteen hebt gezien, hoef je er nooit meer te komen. Ga al deze plekjes eens exploreren en maak voor jezelf uit waar je het liefst bent.

Laat op onze Instagram even weten wat jouw favoriete plek is in Gent!

What do you think?