in ,

4 redenen om als student je sociale media op te ruimen

@Pexels - Karolina Grabowska

Sociale media. Het kan een leuke en eenvoudige manier zijn om in contact te blijven met vrienden en familie, maar het kan soms ook overweldigend zijn. Je sociale media zo nu en dan opruimen is daarom belangrijk, maar waarom? Kotplanet geeft je zo’n vier redenen om als student je sociale media op te ruimen.

1/ Meer privacy

Door je privacyinstellingen te controleren en selectief te zijn met wat je deelt, krijg je meer controle over je privacy. Zo kan je onder meer voorkomen dat je persoonlijke informatie in verkeerde handen valt. Daarom is het belangrijk om goed na te denken vooraleer je wat post. Niet enkel over de content, maar ook over bijvoorbeeld het delen van je locatie.

2/ Minder afleiding

Je bent volop aan het studeren, maar opeens krijg je de ene na de andere melding op je telefoon. Vervelend! Om ervoor te zorgen dat sociale media je minder afleidt, kan je onder andere kiezen om bepaalde accounts te ontvolgen, de instellingen van je meldingen te wijzigen of een focus in te schakelen, waardoor je tijdelijk geen of beperkte meldingen ontvangt. Zo kan je je beter concentreren zonder voortdurend gestoord te worden door sociale media.

3/ Verbeterde mentale gezondheid

Bepaalde accounts ontvolgen kan niet enkel helpen om je minder af te leiden, maar ook om je mentale gezondheid te verbeteren. Accounts die je niet meer interesseren, die negatieve gedachten of gevoelens opwekken of die simpelweg niet positief bijdragen aan je leven, kan je maar beter de deur wijzen. Personen of pagina’s die wel een positieve invloed kunnen uitoefenen of die je enorm interesseren, kan je daarentegen wel beginnen volgen. Het is een simpel voorbeeld hoe je ervoor kan zorgen dat sociale media je mentale gezondheid bevordert.

4/ Positievere tijd online

Door selectiever om te gaan met de accounts die je volgt, de content die je deelt of zelfs verwijdert, minder meldingen te ontvangen en je privacyinstellingen te controleren, zal je ook een positievere tijd beleven online. Sociale media moet, ten slotte, een plek zijn waar je een aangename tijd kan beleven en even kan ontspannen.

Hopelijk hebben deze vier redenen je toch enigszins doen inzien dat het goed is om zo nu en dan je sociale media op te ruimen. Veel succes ermee!

Wil je graag meer content en tips voor studenten? Volg ons dan zeker op Instagram.

Written by Shane R.

What do you think?