StagesTIPS

5 manieren om als student voor jezelf te zorgen op stage

Binnenkort is het zover! Jouw stage gaat dan van start. Misschien heb je al eens stage gelopen, maar misschien is dit jouw allereerste keer. Wat het ook moge zijn, wij zijn er om je bij te staan tijdens je stage. Daarom geeft Kotplanet vijf manieren om als student voor jezelf te zorgen op stage.

1/ Stel grenzen

Wanneer je stage loopt, kan het soms allemaal wat veel worden. Stage is natuurlijk een leerproces. Daarom is het belangrijk dat je grenzen stelt voor jezelf. Als je bijvoorbeeld het gevoel hebt dat je opdrachten zich enkel maar opstapelen en je door de bomen het bos niet meer ziet, dan kan je dit best meteen op een professionele wijze vertellen aan je stagementor.

2/ Zoek ondersteuning

Stage is een drukke en intensieve periode. Dit kan ervoor zorgen dat je uitgeput raakt. Daarbovenop kan het ook gebeuren dat het eens niet mee zit tijdens een stagedag. Zoek daarom naar ondersteuning. Contacteer je stagecoördinator, ga langs bij familie of spreek af met vrienden en deel je ervaringen met hen. Het zal je ongetwijfeld deugd doen!

3/ Communiceer met je stagementor

Misschien kom je tijdens je stage wel momenten tegen waarop je bezorgd bent, vragen hebt of met een probleem worstelt en er niet meteen een oplossing voor vindt. Geen zorgen! Dat is allemaal normaal. Maar net daarom is het belangrijk om goed te communiceren met je stagementor. Ook dat is een manier om goed voor jezelf te zorgen tijdens je stage.

4/ Ontspan

Elke dag stage lopen is vermoeiend. Zeker ook als je nog eens een tijdje naar huis moet reizen. Daarom is het cruciaal om je vrije tijd zo goed mogelijk te benutten. Neem voldoende tijd voor jezelf en ontspan. Zo kan je batterij weer even opladen en kan je er de volgende dag weer tegenaan!

5/ Slaap voldoende

Ten slotte is een goede nachtrust essentieel. Dat is altijd zo, maar tijdens je stage zelfs dat tikkeltje meer. Als je niet voldoende geslapen hebt, zal je ook moeite hebben om je te kunnen concentreren en misschien weinig vooruitgang boeken met je opdrachten of zelfs fouten maken. In het slechtste geval kan je je zelfs niet zo lekker voelen. Op tijd gaan slapen is dus de boodschap!

Zo! We hopen je met deze vijf manieren op weg geholpen te hebben om goed voor jezelf te zorgen tijdens je stage. Veel succes! 💼

Wil je meer tips voor studenten? Volg ons zeker op Instagram!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite