in ,

5 dingen die je altijd in je tas moet hebben als toekomstige student

@Pexels - @Keira Burton

Ga je volgend jaar studeren op de universiteit of hogeschool? Dan zijn er enkele dingen die je altijd in je rugzak of tas moet hebben. Je stelt je vast de vraag over welke dingen we het hebben. Geen probleem, Kotplanet heeft een lijst gemaakt van 5 dingen die je als student zeker in je rugzak of tas moet hebben. 

1/ Cursusblok

Laten we beginnen met het belangrijkste, namelijk een cursusblok. Ah ja…de docent zit niet van alles te vertellen voor de muur. Als student wordt er van je verwacht om notities te nemen tijdens de les. Deze notities kunnen je later helpen tijdens de blok en om de leerstof beter te begrijpen, gezien je je notities in je eigen woorden hebt neergeschreven. Het helpt je ook om de informatie te onthouden. Ten slotte ben je hierdoor ook betrokken in de les en kan je meteen een vraag stellen als je iets niet begrijpt.

2/ Laptop of tablet

Voor de studenten die niet graag werken met een cursusblok kan je kiezen om te werken met een laptop of tablet. Je kan bijvoorbeeld kiezen om je aantekeningen te maken op Word of op een Google-document. Daarna kan je met al je notities een samenvatting maken. Dit zal je helpen bij het studeren voor je examens. Stel dat de leerkracht tijdens de les bijvoorbeeld een woord gebruikt dat je niet begrijpt, dan kan je gebruikmaken van Google om de betekenis hiervan te vinden. 

Ben je een boekenwurm en ben je op zoek naar een nieuw boek om te lezen? Kotplanet helpt je hierbij! Hier zijn 4 boeken die je kan toevoegen in je les!

3/ Schrijfgerief

Uiteraard heb je schrijfgerief nodig om aantekeningen te maken op je cursusblad. Het ideale schrijfgerief bestaat uit een balpen, een paar fluostiften, een potlood, een lat, een gom en een puntenslijper (natuurlijk ook je pennenzak, maar dat is iets vanzelfsprekends). Deze dingen kunnen ook handig zijn wanneer je je examen moet afleggen.

4/ Agenda of planner

Een agenda of een planner helpt je om gestructureerd en georganiseerd te werken. Het helpt je ook om belangrijke afspraken en deadlines bij te houden. Zo ben je er zeker van dat je het niet gaat vergeten. Verder is het hebben van een agenda of een planner een goede methode om een beter overzicht te hebben van al je deadlines. Hierdoor kan je beter plannen maken voor de toekomst. 

Vraag je je af of je nog wiskunde-oefeningen uit het middelbaar kan maken? Ontdek het snel en maak de quiz van Kotplanet!

5/ Water

Soms kan het zijn dat je 2 of 3 uur na elkaar les hebt en dit kan je energie doen dalen. Om dit te voorkomen, is het best om een fles water bij de hand te hebben. Zo blijf je gehydrateerd en dat helpt je ook om je energieker te voelen. Bovendien helpt het eveneens om je concentratie te verbeteren in de les. Uiteraard is water ook gezond, dus dat is zeker een bonuspunt!


Vergeet ons zeker niet te volgen op Instagram en TikTok voor meer info, tips, advies en humor!

Written by Prisca B.

What do you think?