in ,

Vier boeken die je absoluut moet lezen: de Kotplanet-selectie

@Pexels - Adrienn

Lekker in het zomerzonnetje op het strand of onder het dekbed op een winteravond, er is altijd wel een ideaal moment om een boek te lezen. Kotplanet heeft voor jou een eigen boekenselectie gemaakt! 

1/ ‘The subtle art of not giving a fuck’ van Mark Manson

“The subtle art of not giving a fuck” is een atypisch boek over persoonlijke ontwikkeling dat de lezer voortdurend aanspoort tot verbeteringen en ontwikkeling. Een advies: relativeren!

2/ ‘De Golf’ van Todd Strasser

Deze titel doet wel een belletje rinkelen, kan niet anders!  Je hebt de film misschien al gezien een of andere les in het middelbaar. Heb je hem nog niet gezien? Dan raden we je aan om het boek te lezen! 

Het verhaal is gebaseerd op het psychologische experiment “De Derde Golf”.  

3/ ‘De jongen in de gestreepte pyjama’ van John Boyne

“The Boy in the Striped Pyjamas” is ook verfilmd en is een bekend verhaal. Het verhaal speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog, meer bepaald in 1943. We volgen Bruno, de zoon van een SS-officier, die voor het werk van zijn vader naar Polen verhuist. Daar aangekomen ontdekt hij wat een concentratiekamp is, waar iedereen gekleed is in gestreepte pyjama’s. Daar ontmoet hij een ander kind, met wie hij bevriend raakt. 

4/ ‘To kill a mockingbird’ van Harper Lee

Net als “De Golf” klinkt deze titel misschien ook bekend in de oren, logisch. Dit boek is ook opgenomen in sommige schoolprogramma’s.

Het verhaal speelt zich af in Amerika in de jaren dertig, waar apartheid heerste. We volgen Scout, een achtjarig meisje. Haar verhaal neemt een dramatische wending wanneer haar vader, advocaat van beroep, wordt aangesteld om Tom Robinson te verdedigen, een persoon van wie de huidskleur voor problemen zorgt. Na dit proces, zweert een persoon genaamd Bob Ewell, wraak te nemen op hem omdat hij zijn reputatie heeft besmeurd.

Volg ons op Instagram en TikTok voor meer boekentips!

Written by Rémi D

What do you think?