ONTSPANNING

Hoe decoreer jij je kot voor de feestdagen?

De winter nadert, de feestdagen komen eraan… en de blok ook. Om te vermijden dat deze winterperiode te lang en te triest lijkt, geeft Kotplanet, het digitale medium voor studenten, je enkele tips om je kot te versieren voor de feestdagen. Het is niet omdat je moet studeren dat je niet mag genieten van de magie van Kerstmis! Is Kerstmis niets voor jou? Dan kan je nog steeds genieten van de feestelijke sfeer met je kotgenoten

1/ Versier je kot met een (kleine) kerstboom

Je zou kunnen denken dat dit de cliché optie is, maar als je een beetje ruimte in je kot hebt, wil je toch een mooie kerstboom? Dat dachten wij al. Een kleine boom neemt weinig plaats in en heeft niet veel versieringen nodig om hem mooi te maken. Is ruimte toch een probleem? Er zijn genoeg alternatieven! Je kan bijvoorbeeld op de muur een boom maken met washi tape. Leuk, toch? 

Het kan misschien ook tof zijn om je kotgenoten uit te nodigen om de boom te versieren. Als iedereen een kerstbal of een stukje decoratie meebrengt met een persoonlijk verhaal, zou dat fantastisch zijn. Je hebt nu een ultra-gepersonaliseerde boom die je tijdens de feestdagen zal opvrolijken!

2/ Word een doe-het-zelver tijdens het versieren van je kot

Een kerstboom is mooi en schreeuwt Kerst, maar wil je liever originele decoratie? Geen probleem. Ten eerste is het een heel economische optie en het is ook een erg leuke activiteit om met vrienden te doen. Doe wat onderzoek op Pinterest. Daar zal je sowieso veel inspiratie vinden waar je niet veel materialen voor nodig hebt. Het is ook eens iets anders dan altijd afleveringen van dezelfde serie te bekijken, vind je niet? 

Hier zijn enkele voorbeelden: je kan dennenappels groen spuiten om mini-kerstboompjes te maken, slingers vormen door sterren uit papier te knippen of oude flessen verven (we weten allemaal dat je er wel een paar staan hebt) om er dan kleine lichtsnoertjes in te doen, zo krijg je zeker originele lampen!

3/ Versier je kot met gerecycleerde materialen 

Je gaat me niet vertellen dat je ouders of grootouders niet een hoop nutteloze kerstversiering op zolder of in de kelder hebben liggen. Als je een beetje rondkijkt en wat rondvraagt, zal je zeker iets vinden om je kot mee te versieren. Luister: een lichtsnoertje, een kleine decoratie voor op je raam en een lekker warm deken voor op je bed. Meer heb je echt niet nodig! Je hebt een feestelijke stemming in een paar minuten voor een iets warmere blok. 

4/ Versier je kot in een gezellige sfeer

Staan feestdagen bij jou synoniem aan bij het vuur zitten, maar is dat nu niet mogelijk? Dan hebben wij de oplossing! Kies een mooi kerstdeken, enkele kussens en zoek wat kaarsen bij elkaar om jezelf toch een feestdagengevoel te geven. Als je ook nog eens een pyjama of een kersttrui hebt (die hebben we allemaal, laten we eerlijk zijn), dan ben je helemaal in topvorm. In deze omstandigheden zal je wel goed kunnen studeren!

5/ Versier de kleine hoekjes in je kot

Als je kot niet zo groot is, probeer de ruimte dan optimaal te benutten door hoekjes te decoreren waar je in eerste instantie misschien niet aan zou denken. Probeer bijvoorbeeld een slinger te vinden voor op jouw vensterbank, plaats een kleine kerstbloem in je keuken, zoek een kleine decoratie uit om aan je deur te hangen… Op deze manier val je de kotgenoten die niet van de feestdagen houden, niet eens lastig. 

We hopen dat deze tips je zullen helpen om je kot te versieren en om een aangename en feestelijke sfeer te creëren. Maar vergeet natuurlijk niet dat je moet studeren en geconcentreerd moet zijn, al verlang je ernaar om te genieten van je nu gezellige en warme ruimte. Kotplanet wenst je prettige feestdagen!

Volg ons op Instagram en TikTok!

Coordinatrice Marketing aka Madame Kotplanet. Fan de tattoos et de rock, j’adore les séries et films un peu (trop) cul-cul qui font pleurer.

What's your reaction?

Related Posts

Partner

Grootste fails van studenten 

Iedereen begaat wel eens een megablunder. Ook de Belgische studenten. Maar zoals je waarschijnlijk al weet, is de val niet van belang. Het is de landing. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en we hebben ons allemaal wel

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite