in , , ,

4 mini-series om te kijken tijdens je blokpauzes

@Unsplash- Bermix Studio

Dat klopt, de gevreesde blokperiode is weer aangebroken. Wat zijn je plannen voor je blokpauzes? Als je nog geen idee hebt, raden we je aan om deze mini-series te kijken. Door één aflevering per pauze te kijken, kan je je gedachten verzetten en de serie in een paar dagen uitkijken. Geen ondraaglijke spanningen of binge-watching gevaar in zicht (ja, we weten hoe het is om midden in de blok Friends volledig opnieuw te kijken). Hier zijn 4 mini-series om te bekijken tijdens de blok.

1/ El Inocente

Als je ‘Casa de Papel’ al hebt afgerond en je wil je Spaans verder oefenen, dan is de serie ‘El Inocente’ misschien iets voor jou. Het is moeilijk om het plot van deze thrillerreeks in een paar regels samen te vatten, omdat er zoveel wendingen zijn. 

In grote lijnen: het verhaal gaat over Mateo Video, een van moord beschuldigde rechtenstudent, die na vele jaren in de gevangenis een nieuw leven begint met zijn vrouw Olivia. Maar niets gaat volgens plan. Olivia doet alsof ze naar Berlijn gaat en laat niets meer van haar horen. Mateo ontvangt filmpjes van zijn vrouw die met een man slaapt en wordt daarna op straat bedreigd… Grote geheimen komen boven water. 

Duur? 8 afleveringen van ongeveer 50 minuten.

2/ Unorthodox

Deze mini-serie onthult de zeden en gewoontes van een religie en levenswijze die nog onbekend is bij het grote publiek. ‘Unorthodox’ vertelt het verhaal van Etsy, een jonge vrouw die besluit haar ultraorthodoxe Joodse gemeenschap in Williamsburg (Brooklyn, New York) te ontvluchten, een jaar na haar gearrangeerde huwelijk met Yanky Shapiro. Op zoek naar vrijheid vertrekt ze naar Berlijn en ontdekt daar de wereld vanuit een ander perspectief. Eentje dat minder beperkt is dan dat van haar religie. 

Duur? 4 afleveringen van ongeveer 55 minuten.

3/ Onze planeet

Ben je geïnteresseerd in ecologie en natuur? Dan kijk je vast graag naar Our Planet, een documentaireserie geproduceerd door Netflix in samenwerking met WWF. De mini-documentaire biedt adembenemende beelden: zeldzame dieren, bloeiende natuur, plaatsen zonder enig menselijk spoor, enz. De serie portretteert een fauna en flora waarvan de habitat en de soorten sterk worden bedreigd. 

Duur ? 8 afleveringen van ongeveer 50 minuten.

4/ Maid

Na “Squid Game” zorgt deze nieuwe miniserie voor een hit op Netflix en lijkt het nu al een succes te zijn! Volgens het laatste financiële rapport van het streaming platform staat “Maid” op het punt om het record van meest bekeken serie tijdens de eerste maand van uitzending te verbreken. Dit is genoeg om de miniserie The Lady’s Game, die in één maand meer dan 62 miljoen keer werd bekeken,van de troon te stoten. Trouwens, als je het nog niet gezien hebt, ga dan nu kijken!

“Maid” is een Amerikaanse miniserie die de avonturen vertelt van Alex, een jonge vrouw die schoonmaakster wordt om haar dochter te kunnen onderhouden. 

Duur ? 10 afleveringen van ongeveer 50 minuten.

Volg ons op Instagram en TikTok!

Written by Julie Delcourt

Journaliste freelance - "Hâte-toi de bien vivre et songe que chaque jour est à lui seul une vie", Sénèque

What do you think?