BlokTIPS

Hoe verzoen je de blok en je sociaal leven?

De blok en je sociaal leven verbinden met elkaar is elk jaar een van de grootste uitdagingen voor studenten. Het is inderdaad niet gemakkelijk om de twee met elkaar te verzoenen. De blok is zeker een belangrijke factor om te slagen dit jaar, maar je mentale gezondheid schaden omdat je twee lange weken alleen op je kot opgesloten zit, kan ook niet gezond zijn. Kotplanet is er om je te helpen om het juiste evenwicht te vinden tussen de blok en je sociaal leven. 

1/ Openbare plaatsen

Je hebt niet veel nodig om warmte te voelen? Mensen zien, is genoeg om je goed te voelen? Top! Ga naar een van de openbare plaatsen waar je kan studeren, zoals een bibliotheek bijvoorbeeld. Oké, het is een beetje riskant! Je kan andere studenten tegenkomen die niet stoppen zodra ze beginnen babbelen. Het is aan jou om te beslissen of je al dan niet de kracht hebt om een gesprek af te kaatsen voor je een studietijd inplant op een van de openbare plaatsen die je ter beschikking hebt. 

2/ Kies strategische momenten

Hoewel je tijdens je blok misschien niet veel tijd hebt om je vrienden te zien, omdat je het te druk hebt met studeren, is het toch mogelijk om je blok te combineren met een sociaal leven. Inderdaad, je hebt tijdens je dag ook wel wat pauzemomenten ingepland. Als je contact wil houden met andere studenten, zorg er dan voor dat je elkaar op deze momenten ontmoet. Samen gaan eten, samen sporten, kortom, er is zeker een manier om je geliefden te blijven zien. 

3/ Studeer met vrienden

Heb je echt geen seconde over omdat je te ver achter zit? Maak je geen zorgen, als je vrienden volwassen genoeg zijn om samen te studeren, kan je meerdere keren per week studiesessies met elkaar inplannen. Zo kan je studeren met ten minste één persoon aan je zijde. Wees wel slim. Laat elkaar studeren en je zal zien dat het werkt. 

4/ Hou een goed ritme

Om je dierbaren gemakkelijk te blijven zien tijdens de blok en ook deftig te kunnen studeren, is het belangrijk om een goed levensritme aan te houden. Als je hetzelfde ritme aanhoudt als in het normale leven, geen vroege ochtenden of late nachten, is het gemakkelijker om tijd in te plannen waarop je je familieleden kan zien. Je kan bijvoorbeeld een filmavond plannen om 20 uur met je kotgenoten

Volg ons op Instagram en TikTok!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite