in ,

4 tips om op een duurzame manier de les bij te wonen

@Pexels - Element Digital

Het belang van duurzaam leven kan niet voldoende benadrukt worden. Je helpt er zowel het milieu mee als jezelf op lange termijn. Maar hoe ga je op een duurzame manier naar de les? Kotplanet helpt je graag verder en geeft je daarom vier tips waarop je dit kan doen. Zo start jij het nieuwe academiejaar met goede voornemens.

Wil je duurzamer worden? Check dan zeker deze zes gewoonten!

1/ Neem het openbaar vervoer

Laten we beginnen met de manier waarop je naar je campus gaat (en natuurlijk ook terugkeert naar huis of kot). Laat de auto maar aan de kant staan, want daarmee bewijs je het milieu allesbehalve een dienst. Ook jezelf niet trouwens! Weet je hoeveel parking tegenwoordig kost? Wie vlakbij de campus woont, kan best te voet, met de fiets of met een elektrische step komen. Voor studenten die verder weg wonen en niet op kot zitten, raden we natuurlijk zoveel mogelijk de bus en trein aan. De lange reistijden zijn best vermoeiend, maar weet dat je op een duurzame manier reist en dat is mooi, toch? Studenten krijgen overigens korting op het openbaar vervoer.

2/ Maak een duurzame lunch

Tijdens een lange lesdag moet je natuurlijk ook eten en geregeld drinken. Maar je hoeft daarom geen wegwerpverpakkingen te gebruiken of steeds wat te gaan kopen. Dat brengt alleen maar meer plastiek met zich mee en je wekelijkse kosten stijgen er enkel door! Wat dacht je van een duurzame lunch? Een leuke brooddoos met een coole herbruikbare fles. Doe eens zot en personaliseer ze, dat maakt het gewoon nog beter. Je kan je eten in bijenwasdoeken of herbruikbare food wraps doen, waardoor het ook niet uitdroogt. Alles om duurzamer te zijn, nietwaar?

3/ Beperk het papierverbruik

Maar hoe kan je duurzamer te werk gaan tijdens de hoorcolleges zelf? Verbruik minder papier wanneer je aantekeningen maakt. Je kan ervoor kiezen om alles uit te typen op je laptop of tablet, maar je kan ook kiezen voor een uitwisbaar notitieboekje. Sommige merken hebben zelfs een bijhorende app, waardoor je je notities gemakkelijk digitaal kan opslaan. Als je besluit om toch papier te gebruiken, probeer dan eventueel wat kleiner te schrijven en zowel de voor- als achterzijde wat meer te vullen. Het lijkt misschien iets kleins, maar het heeft op termijn een grote impact!

4/ Ga voor duurzame studiematerialen

Naast het beperken van je papierverbruik, kan je ten slotte ook kiezen voor duurzame studiematerialen. Denk hierbij maar aan onder meer pennen en pennenzakken van gerecycleerde materialen. Maar evengoed een houten meetlatje of, zoals hierboven vermeld, een uitwisbaar notitieboekje. Studenten die een stapje verder willen gaan, kunnen zelfs voor een duurzame rugzak gaan. Niets is te ver gezocht als je er de planeet mee helpt!

Volg ons Instagram voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

Written by Shane R.

What do you think?