in , ,

Hoe houd je de moed erin tijdens de blok?

@Unsplash - Wes Hicks

De blok duurt soms erg lang voor studenten en soms is het moeilijk om de moed erin te houden. Dat is normaal! Gelukkige zullen wij jou helpen om de moed erin te houden, zelfs in moeilijk tijden! Vandaag zullen we je helpen om je blokdipjes te overwinnen en het aangenamer te maken! 

1/ Verwen jezelf

Wat is er beter om je in een goede mood te brengen dan voor jezelf zorgen? Na een lange dag studeren kun je je even laten gaan en een lekker bad nemen of een gezichtsbehandeling doen om je goed te voelen. Het zal je zeker goed doen! 

2/ Doe activiteiten die je leuk vindt 

Weet je, het is niet omdat je in de blok zit dat je je leven moet stoppen en 100% gericht moet zijn op je cursussen. Als je dat doet, zal jouw moed zeker verlagen. Het is belangrijk om dingen te doen die je leuk vindt. Plan leuke momenten in je agenda waarop je een wandeling zal maken, iets bezoekt of een serie kijkt! Zolang het maar een activiteit is die je leuk vindt! 

3/ Sport

Sporten houdt de moed er zeker in, omdat je niet alleen sport, maar ook je gedachten verzet. En ja, na een dag studeren is het belangrijk om eens aan iets anders te denken. 

4/ Eet een lekkere cheat-maaltijd

Echt waar, eet een goede cheat-maaltijd middenin je studiesessie, want er is niets beter dan je op deze manier te verwennen in deze moeilijke periode. Heb je zin in een lekkere pizza of een goed pak frieten? Doe het dan! Enjoy, je zal zien dat het een goede manier is om de moed erin te houden.

5/ Beloon jezelf 

Met de druk die de blok op je legt, is het belangrijk om jezelf te belonen om de moed erin te houden. Zoek een beloning waar je blij van wordt en beloon jezelf nadat je de taken die je jezelf hebt opgelegd, hebt volbracht. Als je heel graag chocolade eet, beloon jezelf dan met een chocolaatje nadat je klaar bent met studeren. 

Volg ons op Instagram en TikTok!

Written by Kotplanet

What do you think?