FunONTSPANNING

Welke goede voornemens neem ik als student?

Neem jij vaak goede voornemens? Ik doe het persoonlijk ook niet ieder jaar, maar misschien is 2023 het ideale jaar om eens een aantal goede voornemens te nemen als student! Weet je niet onmiddellijk wat die voornemens zouden kunnen zijn? Kotplanet geeft je enkele voorbeelden! Feel free om er een paar van te gebruiken, maar kom ook op met je eigen, persoonlijke goede voornemens 🙂 

1/ Minder alcohol drinken

Deze zullen veel van ons wel kunnen gebruiken. Een beetje minder alcohol drinken, kan nooit geen kwaad. Drink wat water tussen al die alcohol en dat is al een begin. 

2/ Meer zelf koken in plaats van bestellen

Iedereen heeft zich al voorgenomen om minder eten te bestellen en meer zelf te koken omdat het zo duur is! Maar heeft iemand er zich al aan gehouden? Dat dacht ik al… Laten we van 2023 een jaar maken waarin we allemaal, collectief, minder eten zullen bestellen en meer aan onze portemonnee zullen denken. 

3/ Naar de les gaan

Toen we net startten aan onze opleiding konden we ons niet voorstellen dat we ooit een les zouden skippen, toch? Want we gingen deze opleiding doen en het zou ons interesseren, dus waarom zouden we niet naar de les gaan? NOT! Iedereen heeft op dit punt in het semester sowieso al eens een les geskipt voor een of andere reden. Het tweede semester moet dus beter, zo gaan we beter mee zijn met de leerstof en dus, betere examens afleggen. 

4/ Op tijd beginnen aan je leerstof

Dit goed voornemen hangt een beetje vast aan het vorige puntje. Herhaal je leerstof als je thuiskomt of in het weekend, maak samenvattingen, weet waar alles staat, weet wat belangrijk is… Door dit te doen, zal je een betere examenperiode en blok tegemoet gaan. Zou dat niet fantastisch zijn? 

5/ Meer water drinken

In dit artikel heb ik al eens vermeld dat water drinken belangrijk is! Weet je nog niet hoe je aan die 1,5 liter water geraakt per dag? Lees dan zeker het artikel en maak er je goede voornemen van. Water drinken is belangrijk en dat moet jij, als student, eigenlijk weten. Er zijn te veel voordelen aan verbonden om onopgemerkt voorbij te laten gaan. 

6/ Meer tijd maken voor familie

Je zit misschien op kot of niet, maar je spendeert sowieso veel tijd met vrienden en op je kamer. Dat is dan ook heel normaal als student, maar je familie ziet je ook nog graag eens aan de eettafel. Maak in 2023 bewust wat meer tijd voor hun! Dat zal hen blij maken.

7/ Een goede vriend(in) zijn

Heeft je vriend(in) het moeilijk in 2023? Leer dan hier om er voor hem of haar te zijn. Het is heel belangrijk dat je er bent voor die persoon. Je weet dat ze het immers ook voor jou zouden doen. Wees een goede vriend(in) en luister naar hun problemen. Schakel op tijd hulp in als dat nodig zou zijn. 

Voilà, ik denk dat je hier wel wat inspiratie hebt kunnen opdoen voor je goede voornemens van 2023. Laat ons op Instagram en TikTok weten wat jouw goede voornemens worden! 

What's your reaction?

Related Posts

Partner

Grootste fails van studenten 

Iedereen begaat wel eens een megablunder. Ook de Belgische studenten. Maar zoals je waarschijnlijk al weet, is de val niet van belang. Het is de landing. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en we hebben ons allemaal wel…

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite