LIFESTYLEMode

4 tips om je eigen cosplay-kostuum te maken als student

Ben jij een liefhebber van conventies en hou je ervan om jezelf te verkleden in jouw favoriete personages? Lees dan zeker verder, want Kotplanet geeft jou maar liefst vier tips om je eigen cosplay-kostuum te maken als student.

Fan van de Japanse cultuur en lezen? Check dan zeker onze vijf manga’s die je moet gelezen hebben!

1/ Doe research

Of je nu je allereerste cosplay-kostuum gaat maken of al jaren ervaring hebt, kies voor een personage die je leuk vindt. Dit zal je ongetwijfeld motiveren terwijl je aan je kostuum werkt. De keuze voor een personageis cruciaal. Het is namelijk de bedoeling dat je dit personage zo goed mogelijk naspeelt. Als je voor jouw favoriete personage kiest, dan weet je waarschijnlijk al wel hoe hij of zich gedraagt en spreekt, maar kijk ook zeker naar de details in zijn of haar kostuum. Het zijn vaak de details die jou onderscheiden van andere cosplayers!

2/ Stel een budget op

Conventies bezoeken en cosplayen is zonder twijfel enorm leuk, maar als student hebt je mogelijks ook een beperkt budget. Je hebt natuurlijk heel wat andere belangrijke kosten waar je rekening moet houden en daarom is het dus belangrijk om een schatting te maken van de kosten voor je cosplay-kostuum en zo een duidelijk budget op te stellen. Doe jezelf een plezier en hou je aan het vooropgestelde budget. Zo zorg je ervoor dat je niet meer moet betalen dan verwacht!

3/ Bespaar geld waar je kan

Eens je een beeld hebt van het personage dat je wilt cosplayen en een concreet budget hebt opgesteld, is het tijd om aan de slag te gaan met jouw kostuum. Je wilt natuurlijk kwaliteit – logisch – maar je wilt liefst ook wat geld besparen, niet? Je kan daarom even kijken of jij – of iemand anders – toevallig geen oude kledij hebt liggen. Dat is natuurlijk niet de enige manier om geld te besparen op je kostuum. Kies ook voor goedkope materialen om bepaalde details te verwezenlijken. Je kostuum zal er nog steeds op uit zien, maar je gaat net iets verstandiger om met je centjes!

4/ Werk samen met andere cosplayers

Een laatste tip is om samen te werken met andere cosplayers. Dit is een belangrijke tip voor studenten die voor het eerst een cosplay-kostuum willen maken. Wanneer je lid wordt van een cosplay-groep of toevallig vrienden met deze hobby, dan zal je ook handige tips krijgen! Ook voor studenten die ervaring hebben met het maken van cosplay-kostuums, is samenwerken met andere cosplayers een leuk idee. Je kan namelijk ook materialen uitwisselen, elkaar motiveren en gewoon samen plezier hebben tijdens het maken van je kostuum. Je maakt ongetwijfeld ook nieuwe vrienden!

Volg ons op Instagram en TikTok voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No more posts.
Une petite notification ? OK Pas tout de suite