in ,

Waar kan ik het best studeren in Gent?

@Pexels - Shvets Production

Ben je student in Gent en ben je het beu om in je slaapkamer of kot te blijven studeren? In dit artikel staan enkele toffe plaatsjes waar je de nerd in jezelf naar boven kan halen, een koffie kan bestellen en keihard kan studeren of gewoon werken voor school.

1/Paard van Troje

Deze boekhandel ligt in het hartje van Gent, op de Kouter. Je vertoeft er tussen de boeken terwijl je nipt van jouw favoriete koffie. Ze ontvangen heel graag studenten in hun koffiebar naast de boekhandel. Je komt er misschien wel eens terug voor een boeklezing of een auteur die op bezoek komt? 

2/ De Vooruit 

Vertoef je graag in een artistieke omgeving? Dan is ‘De Vooruit’ de ideale bloklocatie voor jou! De gezellige foyer brengt je onmiddellijk inspiratie voor je volgende opdracht. Hier is er ook iets speciaals: je kan een koffie schenken aan iemand die het niet kan betalen! Ga maar eens een kijkje nemen.

3/ Take Five Espressobar

‘Free WiFi’, ‘take away’ en ‘homemade’ zijn drie woorden die ‘Take Five Espressobar’ best omschrijven. Als je hier wil studeren, kom je best vroeg want dit is een heel populaire bestemming. Pluspunt: deze koffiebar is ook open op zon-en feestdagen. Maar eerlijk: wie studeert er nu op een feestdag? 😉 

4/ Ana Attento Backstay

Deze koffiebar bevindt zich juist tegenover ‘De Vooruit’. Met wat rustige muziek op de achtergrond, een lekkere koffie of een stukje zelfgemaakte taart, wordt dat studeren gegarandeerd een succes! Als je de koffie heerlijk vond, kan je hun koffie ook bestellen op hun website. Zo kan je die heerlijke koffietjes ook thuis maken!

5/ Izy Coffee

‘Izy Coffee’ vind je momenteel in heel veel steden. In Gent zijn er zelfs twee. Keuze genoeg dus, maar dat kan ook voor keuzestress zorgen. Ook de speciale (ijs)koffies op de kaart en de heerlijke gebakjes maken het kiezen er niet gemakkelijker op. Klantvriendelijk zijn ze hier zeker: als je niet goed wat je moet kiezen, helpen ze je zeker aan het gepaste drankje voor jou. Door stopcontacten in alle hoekjes van de zaak, geldt het excuus van een platte laptop nooit meer!

Drink je niet graag koffie of ben je liever iets meer op je gemak? Dan zijn er natuurlijk ook nog de verschillende bibliotheken en stille plaatsen die worden opengezet voor studenten tijdens het schooljaar of de blokperiode. Op deze website van Stad Gent vind je alle bloklocaties bij jou in de buurt: https://stad.gent/nl/student-gent/studeren/bloklocaties 

Vind ons op Instagram!

What do you think?