in ,

5 manga’s die je zeker gelezen moet hebben

@Pexels - Lisa Fotios

Of je nu een echte liefhebber bent van de Japanse cultuur of simpelweg een leuke vrijetijdsbesteding zoekt om je te ontspannen, je zal ongetwijfeld een manga vinden die past bij jouw interesses. Een manga is een Japanse vorm van stripboeken en graphic novels, die vaak gericht is op jonge volwassenen. Kotplanet geeft jou vijf manga’s die je zeker moet gelezen hebben.

Ben je op zoek naar must-read boeken? Check dan zeker onze selectie!

1/ Naruto

We beginnen meteen met grote naam: Naruto. De manga volgt het verhaal van de jonge ninja Naruto Uzumaki, die streeft naar erkenning en ervan droomt om de ‘Hokage’ te worden, de leider van zijn dorp. Het is geschreven en geïllustreerd door Masashi Kishimoto en werd van 1999 tot 2014 gepubliceerd. Sinds 2016 kan je ook de spin-off en sequel Boruto: Naruto Next Generations lezen, dat het verhaal van Naruto’s zoon, Boruto Uzumaki, volgt.

2/ Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba

De tweede manga die we jou aanbevelen is Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba. Dit gaat over Tanjiro Kamado, een jonge man wiens familie wordt vermoord door demonen. Zijn zus, Nezuko, is het enige overlevende familielid, maar ook zij is een demon geworden. Tanjiro besluit om een ‘demon slayer’ te worden en niet enkel demonen te verslaan, maar ook zijn zus te genezen. De manga is geschreven en geïllustreerd door Koyoharu Gotouge. Het was de best verkochte manga in 2019 en 2020.

3/ Blue Lock

Blue Lock is een voetbalmanga dat geschreven is door Muneyuki Kaneshiro en geïllustreerd is door Yusuke Nomura. Het verhaal gaat over de getalenteerde aanvaller Isagi Yoichi, die wordt uitgenodigd voor het ambitieuze project ‘Blue Lock. Dit project werd in het leven geroepen om het Japanse nationale voetbalteam te transformeren en de ‘ideale aanvaller’ te ontwikkelen. De manga werd voor het eerst gepubliceerd in Weekly Shōnen Magazine in augustus 2018. Het is misschien wel de minst bekende naam in het rijtje, maar zeker wel de moeite om te lezen.

4/ Jujutsu Kaisen

Het was de best verkochte nieuwe manga van 2022 en het wordt door velen aan zien als één van de beste manga’s van het moment. Jujutsu Kaisen volgt het verhaal van Itadori Yuji, een middelbare scholier die de kracht van een vervloekte talisman absorbeert en lid wordt van een geheime organisatie van vloekbestrijders. De manga is geschreven en geïllustreerd door Gege Akutami en werd voor het eerst gepubliceerd in Weekly Shōnen Jump in maart 2018.

5/ One Piece

We begonnen onze lijst met een absolute classic en eindigen dan ook met een andere absolute classic. One Piece neemt je mee in de avonturen van piraat Monkey D. Luffy en zijn bemanning, terwijl ze op zoek zijn naar de legendarische schat genaamd One Piece. De manga is geschreven en geïllustreerd door Eiichiro Oda. Het werd voor het eerst gepubliceerd in 1997 en heeft het Guinness World Record voor Meest exemplaren gepubliceerde enkele auteur stripboekenseriemet meer dan 480 miljoen exemplaren in omloop in november 2020.

Wil je met een grote naam van start gaan? Dan kan je zeker beginnen met Naruto of One Piece. Hou er wel rekening mee dat deze manga’s langer zijn dan de andere namen in het lijstje. Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba en Jujutsu Kaisen worden aanzien als twee van de beste manga’s van het moment. Deze zijn iets nieuwer en kunnen dus ook zeker een goede start bieden voor beginners. Blue Lock is de kortste manga in het lijstje. Als je van voetbal houdt, dan is deze manga zeker wat voor jou. Weet tenslotte dat er ongelofelijk veel manga’s zijn. Er is voor elk wat wils, dus laat je zeker niet tegenhouden om op ontdekking te gaan. 😁

Volg ons op Instagram voor meer Kotplanet-nieuwtjes!

Written by Shane R.

What do you think?