in ,

Waarom stoppen met roken als student? 

@Pexels - Alex Haraus

In de studentenwereld is het niet ongewoon om een flink aantal rokers tegen te komen. Pas op, ik oordeel niet, iedereen doet wat hij wil met zijn leven. Een groot aantal van hen probeert echter te stoppen met roken. Kotplanet legt je uit waarom je als student moet stoppen met roken. 

1/ De prijs 

Als we je vertellen dat elke dag roken een arm een een been kost, leren we je niets bij. En toch neemt het rokers onder studenten niet af, ondanks de alsmaar stijgende prijs van sigaretten. Als je je portemonnee wil ontlasten, denk dan aan de prijs van een pakje en begin met stoppen met roken. 

2/ Gezondheid VS roken

Je hoeft geen dokter te zijn om te weten dat roken zeer schadelijk is voor je gezondheid. Het heeft niet alleen gevolgen voor je fysieke staat (d.w.z. dat je de volgende keer dat je achter je bus aan rent je longen zult ophoesten), maar ook voor je verdere leven. De huid van een 80-jarige op 40-jarige leeftijd hebben, uitvallende tanden en hartproblemen is wat je te wachten staat als je doorgaat met het gebruiken van sigaretten. Ik beloof je, we zijn niet pessimistisch bij Kotplanet. 

3/ Koude tabak

Je hebt die oude geur waarschijnlijk al geroken de dag na een feestje, waardoor je misschien wilt overgeven van alle alcohol die je niet kunt verteren. Nu, het is de geur van koude tabak. Laten we eerlijk zijn, zelfs als je graag rookt, hou je niet van de geur die urenlang in je kot (kleine delinquent) of op je kleren blijft hangen.

Volg ons op Instagram en TikTok! Word ook lid van onze Facebookgroep voor meer tips, advies en humor!

Written by Rémi D

What do you think?